Les Folies de Carcaixent guanya el concurs Sona la Dipu

0
171
El grup Les Folies de Carcaixent ha guanyat, amb una puntuació de 224 punts, el concurs “Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals” celebrat anit en el Teatre Principal de València. Canayamars de Canals, amb 192,5 punts, i el Grup de Danses d’Ontinyent, amb 181, han rebut el segon i tercer premi respectivament.

Fotos: Eva Mañez

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha presidit el jurat del concurs, “encara que no he votat, em considere un gran seguidor i aficionat al folklore, però la decisió tècnica ha de quedar en mans dels experts”. També ha assistit a la final el diputat provincial Ivan Martí.

El guanyador del primer premi, Les Folies, obté 2.500 euros, el segon, Canyamars de Canals, 1.500 euros i el tercer, Grup de Danses d’Ontinyent, 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la Federació de Folklore.Rius anuncia un canvi d’enfocament del certamenRius ha felicitat a tots els participants i ha assenyalat que sent “una doble emoció, assistir per primera vegada com a diputat provincial i veure ballar a un grup del meu poble, Picanya, amb moltíssima tradició, pels seus grups de ball, tant el Realenc com la Carrasca, i per la presència de Salvador Mercado, alma mater d’Alimara, una de les agrupacions folklòriques referents”.

Segons ha anunciat el diputat Xavier Rius, “ens reunirem amb el sector perquè estem analitzant un nou enfocament del certamen, potser diferent al de concurs, per a oferir una mostra més potent i amb representació de totes les comarques”.

Laveupv.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here