El lluminòs de Cullera sols s’encendrà en ocasions puntuals

0
55

La il·luminació de les lletres amb el nom de la població va ser un dels grans projectes de l’anterior equip de govern del Partit Popular, que ha tingut un elevat cost per a les arques municipals, començant per la instal·lació i acabant pel pagament de la factura elèctrica, assumida des de 2013 íntegrament pel consistori i amb una despesa anual de 6.000 euros que l’actual executiu considera innecessària.

Les llums es van apagar ja el divendres després que durant les converses per al traspàs de poders el nou alcalde demanara que es prenguera eixa mesura. No obstant açò, Mayor ha assenyalat hui que portarà el tema a la Junta de Portaveus perquè la seua voluntat és que es consensue una solució amb la resta de forces polítiques.

La intenció de l’alcalde és que els llums estiguen apagats la major part del temps, però no descarta que el lluminós puga encendre’s en ocasions puntuals, cosa que tractarà amb la resta de grups polítics.

Reduir la factura energètica

La mesura és el primer pas cap a un pla general d’estalvi per a reduir la factura energètica del consistori, en el qual el nou govern socialista es posarà a treballar ben aviat dins de la seua política de revisió de les despeses municipals per a aconseguir una administració local més eficient.

A més, apagar-lo és un símbol de la nova voluntat ambientalista del govern de Cullera, que entén  necessari reduir el consum energètic per a contribuir a la sostenibilitat del planeta.

“És del tot incoherent que ens hàgem sumat a esdeveniments com l’Hora del planeta i que després hàgem balafiat llum tot l’any. Hem de ser més conseqüents i aplicar polítiques reals d’estalvi i respecte al medi ambient”, ha afirmat el primer edil en referència a la participació de Cullera en l’esdeveniment mundial a través del qual, durant una hora, s’apaguen els llums per a conscienciar sobre el canvi climàtic.

A més, es pretén contribuir a reduir la contaminació lumínica, un altre dels problemes ambientals que acostuma a passar desapercebut i que a Cullera no és una excepció.

Els estalvis que s’aconseguisquen en aquestes partides redundaran en benefici dels ciutadans, ja que la voluntat del nou govern municipal és destinar el màxim dels recursos econòmics possibles al benestar ciutadà. “A Cullera, durant anys, s’han prioritzat els fanals sobre les persones i açò s’ha acabat”, ha conclòs Mayor.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here