Guanyadors dels XX Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

0
212

Aquest dimarts, 5 de maig, s’ha donat a conéixer el veredicte dels XX Premis Literaris Ciutat de Carcaixent. Es tracta d’un certamen literari que demostra el compromís de l’Ajuntament de Carcaixent amb el foment de la lectura i l’escriptura entre els joves, una aposta que el consistori carcaixentí manté ferma. Un any més, aquesta convocatòria ha estat adreçada a tots els joves que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior i batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 18 anys.
A l’acte de lliurament –que ha tingut lloc a la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent– han assistit, juntament amb els guanyadors dels diferents guardons, Isabel Gómez Vayá, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor d’Edicions Bromera. A més, ha tancat el lliurament l’actuació de la soprano Empar Llàcer i el trio de corda Assai.
En aquesta edició, han presentat els seus escrits joves de procedència ben diversa. I és que més enllà dels pobles de la Ribera, la popularitat del certament arriba també a localitats com ara Almassora, Torrent, Benissa i València.
Entre tots aquests joves escriptors, els guardonats han estat els següents:
Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:
1r premi:
Play, de Meritxell Micó Frau, alumna de Batxillerat de l’IES Vila-roja, d’Almassora (Castelló de la Plana).

2n premi:
L’univers es queda xicotet, d’Elena Hernández Alcaraz, alumna d’ESO de l’IES Broch i Llop de Vila-real (Castelló de la Plana).

Finalista:
Deesses de l’oblit, déus, d’Elena Silvestre Roselló, alumna de l’IES Sant Vicent Ferrer de València.

Premis de Poesia Arminyana i Canut:
1r premi:
Cançonetes lleus e planes, de Miguel Ángel Ruiz Serra, alumne del Col·legi Santa Teresa de Jesús, d’El Vedat de Torrent (València).

2n premi:
Reinventem el vol, de Lídia Santacreu Ferrà, alumna de batxillerat de l’IES Josep Iborra de Benissa (Alacant).
Finalista:
Escrivim el que sentim, som el que escrivim, d’Àngela Serrano Llop, alumna de batxillerat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.
En els treballs guardonats trobem una mirada enrere a tota una vida, un joc per la supervivència o un relat amb una subtil línia entre realitat i ficció, a més de sentiments universals com l’amor, el pas del temps, un cant a la llibertat i a perseguir els somnis…
Els guardonats amb els primers premis rebran 400 €; els guanyadors del segon premi, 200 €, i els finalistes rebran un lot de llibres valorat en 150 €. Els sis textos seleccionats enguany (tres de narrativa i tres de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», al gener del 2016, juntament amb els textos guardonats en els XIX Premis Literaris Ciutat de Carcaixent.
El jurat ha estat presidit per Isabel Gómez Vayá, regidora d’Educació i Cultura, i el componien els professors de valencià Empar Bria, Rafael Pla i Alicia González, l’escriptor Josep Millo, Enric Salom com a representant d’Edicions Bromera, i les bibliotecàries Maria Martínez i Lola Garcia Hinarejos, que actuava com a secretària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here