La 30 Trobada d’Alginet va complir els objectius i les expectatives

0
89

Dues setmanes després de la celebració de la 30 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera que enguany s’organitzà a Alginet, la Coordinadora de Centres de la Ribera desitja agrair el treball realitzat per moltes persones i entitats situades a l’ombra d’un esdeveniment social i cultural tan important com és una Trobada. Es tracta de persones d’enorme rellevància perquè són justament els qui fan possible les Trobades de la Ribera, seguint el mapa d’idees embastat d’altres anys però deixant una empremta personal intransferible en cada Trobada i un tram de camí recorregut que no ens agradaria que es desdibuixara pel pas del temps.

Em referisc no sols als membres de la comissió organitzadora d’Alginet, d’una transcendència operativa clau, sinó també a la gent que, en les seues respectives comunitats educatives, per tot arreu de la comarca, han dinamitzat la participació del seu entorn pròxim. Sobretot, quant al primer col•lectiu de gent, sense el seu interés entusiasta, la seua energia inesgotable, la seua inversió de temps perquè la Trobada s’estructurara i prenguera cos, no es podria organitzar cap Trobada. A totes i a tots, gràcies.

En este aspecte, l’anonimat, tot i generós, és ingrat perquè evita que el reconeixement públic arribe a este grapat nombrós de persones i s’expresse. Per això, en nom de la Coordinadora, vull agrair a totes estes persones la seua dedicació personal perquè la Trobada es convertira en un gran escenari en què visualitzar el suport de les comunitats educatives i les entitats comarcals a l’ensenyament en valencià i a la dignificació social de la nostra llengua. En este espai, ha fructificar de nou l’esperit de les Trobades.

La 30 Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera d’Alginet fou un èxit rotund, sense matisos, perquè es van complir els objectius i les expectatives que s’enunciaren per a dur a terme la seua organització. El primer objectiu ja l’he dit, l’escenificació del suport al valencià és inqüestionable i, una vegada passada la Trobada, cadascú de nosaltres ha de saber de quina manera pot continuar promovent l’ús del valencià en tots els àmbits de la vida quotidiana, en el seu dia a dia.

Un altre dels objectius de la 30 Trobada d’Alginet era que havíem de ser conscients que el concepte de la qualitat de vida dels riberencs i de les riberenques ha de contemplar la salut i les condicions mediambientals del nostre riu, del riu Xúquer. Per eixe motiu, estaven a Alginet els companys i companyes de la Mesa pel Xúquer, per demostrar que, a la Ribera, llengua i territori són inseparables i que cal conrear un teixit social actiu i vigorós al seu voltant que els reivindique i els considere factors importants del nostre benestar.

Així mateix, la 30 Trobada d’Alginet ha estat l’instrument més idoni per valencianitzar  els menús i els cartells informatius als establiments hostalers, per normalitzar la publicitat comercial, per engegar l’experiència de Ràdio Trobada, una ràdio en valencià feta, en part, per les comunitats educatives que donava a conéixer la nostra música, els nostres escriptors i escriptores i que reivindicava la reobertura de Radiotelevisió Valenciana, per donar suport al nostre esport més autòcton i a les nostres danses populars, per reclamar un teatre en valencià i la recuperació de les nostres rondalles i, principalment, per activar projectes socials i educatius que es duran a terme al llarg de l’any a Alginet.

Joan Cortés

President de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here