Compromís acusa a Botella «d’hipotecar» el futur financer de Carcaixent

2
166

 El PP de Carcaixent té intenció d’acomiadar-se de l’alcaldia deixant hipotecat el futur financer de l’Ajuntament. Sols així s’entén que, ara, de sobte, a l’equip que ha encapçalat Lola Botella en els darrers 16 anys li haja entrat la pressa per donar compliment a una sentència judicial, derivada d’un moviment 100% especulatiu relacionat amb la construcció del centre comercial allà per l’any 2002.

“Tot arranca amb la compra d’unes parcel·les pròximes al centre comercial per part d’un conegut empresari local, amic de Juan Albert, el regidor del PSD que actualment dóna suport al Partit Popular, en el que considerem que va ser un moviment purament especulatiu. El negoci no va eixir tan bé com s’esperava, en tant que, amb la reparcel·lació no se li va assignar la parcel·la allà on el propietari considerava que havia estar. Per això denuncià l’urbanitzadora. Amb tot, com que aquesta ja no està en funcionament, el jutge ha declarat l’Ajuntament responsable subsidiari i el condemna a pagar una quantitat superior als 700.000 euros, si bé, sense indicar de quina manera ni amb quin calendari”, explica Paco Salom.

 “Des de que vam conèixer que h havia una sentència contra l’Ajuntament, en moltes ocasions hem preguntat com anava a fer-se front aquest pagament, i del PP sempre se’ns ha contestat que no corria cap pressa, que estava negociant-se. Ara bé, aquesta setmana ens hem endut la sorpresa que l’equip de govern ha presentat una proposta de conveni per pagar enguany vora 360.000 euros, i altres 350.000 en els propers dos anys”, continua.

“Si ja és greu que la proposta s’haja negociat d’esquenes a la resta de grups, encara ho és més que es plantege sense cap informe econòmic i sense concretar d’on té previst el govern municipal aconseguir els diners, ni com afectarà la signatura del conveni a les finances municipal. En este sentit ha sigut xocant veure com el regidor d’Hisenda era pràcticament desconeixedor de la proposta que es presentava, reconeixent fins i tot que necessitava temps per estudiar-la, tot això quan ja s’estava informant l’expedient en la Comissió Informativa d’interior. Des de Compromís hem insistit en la necessitat de disposar com a mínim del preceptiu informe d’Intervenció, i en cas contrari deixar el punt sobre la mesa, fins que es pose a disposició de tots els regidors el referit informe Al final l’expedient ha quedat s’ha retirat, quedant sobre la mesa per a una altra ocasió.

L’actuació de PP-PSD a les portes de les eleccions municipals ens sembla sospitosa. No és seriós ni honest adoptar decisions que comprometen completament l’acció del futur  govern municipal”.

“Però per damunt de tot el que ens resulta preocupant, per “casual” és el fet que en esta operació apareguen simultàniament el regidor Juan Albert, el seu amic i empresari R. Balaguer, i que l’advocat que representa el Sr. Balaguer siga l’exregidor i company de de Juan Albert en Alternativa Valenciana i abans en Unió Valenciana, l’exalcalde Rafael Navarro.

Juan Albert i Rafael Navarro, casualment van quedar al marge de la querella per prevaricació que en el seu moment va presentar R. Balaguer contra la pràctica totalitat de la Corporació, per l’aprovació del PAI on finalment es va construir el centre comercial. Per a nosaltres està clar que un dels temes amb major interés per al Sr. Albert esta legislatura era justament buscar una solució per als problemes del seu amic Balaguer”, puntualitza Salom.

 

Compromís per Carcaixent


2 Comentarios

  1. Ja está bien, Juanito Alcalde, debe retirarse de la vida política por decoro y por honestidad, no con cuatro copas se pagan los votos.

  2. Esta claro que a esto, como la denuncia de Carles Albert sobre la basura, como sobre tantas otras cosas, el equipo de gobierno- vaya papelón el suyo- preferirá no contestar. Seguro. No habrá ningún portavoz, ni ningún opinador. O no tienen nada que les justifique, o desprecian a la ciudadana, o las dos cosas a la vez. Seguro.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here