Un falla sobre el Greco ha viatjat a Toledo per estar plantada i cremada el cap de setmana

0
227

Este matí arriba a Toledo la falla sobre el Greco que ha estat feta en el taller d’Àlex Oliver d’Alzira. Ahir per la vesprada hi havia molta expectació en este taller davant l’arribada del tràiler encarregat de traslladar la tercera falla viatjera. Les anteriors foren a Àvila i Granada respectivament.

En esta ocasió serà, en canvi, la primera  que l’organització corre a càrrec de l’Associació Cultural «Fallers pel Món», unas iniciativa d’Enrique Amores, l’anterior president de la JLF de Carcaixent i alma mater d’esta iniciativa.

El Greco de cartró estarà arropat per un miler de fallers de la comarca; dissabte a la matinada partiran 5 autocars de Carcaixent, 2 d’Alzira i un de La Pobla Llarga a més d’un montó de vehicles particulars davant la proximitat de la ciutat històrica castellana. En el cas d’Alzira les falles col.laboradores que tindràn representació a Toledo són, Pare Castells, Camí Nou i Sagrada Família.

Amores i un grup de fallers es troben ja en Toledo per començar hui la plantà del monument en el parking de Santa Teresa. Junt ell han viatjat també les anomenades «representants d’honor», Sandra Gisbert i Diana Picot, a més de l’acompanyant infantil, Andreu Lafuente.

La plantà oficial serà dissabte pel matí quan ja estiguen tots els expedicionaris i tot seguit es faran els tipìcs, passacarrers, mascletaes, despertaes, l’ofrena a la Peregrina Verge dels Desamparats en la catedral, per culminar la festa de fallers riberencs pel món en la cremà prevista per a les 9 de la nit del diumenge.

Toledo va commemorar amb nombrosos actes en 2014 el IV Centenari de la mort d’es pintor nascut a Creta però que va desenvolupar la major part de la seua obra en esta ciutat durant ekls últims 37 anys de l seua vida.

Els ajuntaments de Carcaixent i Toledo i distints patrocinadors han paptrocinat esta difusió de les falles fora de les comarques valencianes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here