L’Alcúdia presenta el segon llibre del pintor i acadèmic Josep Vergara (RIBERA TV)

0
141

L’Alcúdia ha presentat el segon llibre de la col·lecció Gent d’Ací, Josep Vergara Ximeno, un pintor i acadèmic a L’Alcúdia del segle XVIII, alhora que ha inaugurat l’exposició Vergara, de dalt a baix, a la Casa de la Cultura.

Continuant amb els actes programats des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alcúdia, encapçalada per Josep Millo, per tal de fomentar la cultura entre les veïnes i veïns de la localitat, el passat divendres 13 de març, la sala de conferències de la Casa de la Cultura va congregar un gran nombre d’alcudianes i alcudians en la presentació del llibre Josep Vergara Ximeno (1726-1799). Un pintor i acadèmic a l’Alcúdia del segle XVIII, de l’alcudiana Oreto Trescolí Bordes. Este llibre és el segon volum de la col·lecció Gent d’Ací, editada per l’Ajuntament de l’Alcúdia amb l’objectiu de reunir en diversos volums biografies i estudis sobre personatges històrics i rellevants a l’Alcúdia.

L’acte de presentació va comptar amb la participació del regidor de cultura Josep Millo, qui va destacar “el valor imprescindible d’este segon volum de la col·lecció Gent d’Ací ”, l’historiador David Gimílio qui va aprofitar l’ocasió per ressaltar la formació de l’autora, llicenciada en història de l’art que ha centrat les seues investigacions sobre la figura del pintor Josep Vergara, i l’autora del llibre, l’historiadora alcudiana Oreto Trescolí, qui va explicar que “la figura de Vergara es descobreix a través de les obres que ens deixà en la parròquia de l’Alcúdia com un pintor tenaç i compromès amb la realitat artística del moment històric que li tocà viure”.

En finalitzar la presentació del llibre es va inaugurar l’exposició Vergara, de dalt a baix, la qual consta de 19 reproduccions fotogràfiques a gran format, d’uns 2,2×2,5 metres, de l’obra de Vergara a l’església Sant Andreu Apòstol de l’Alcúdia. Aquestes fotografies, realitzades per l’alcudià Álvaro Ruiz, permeten veure de prop l’evolució de les tendències estètiques que Josep Vergara va deixar patent a les pintures de la capella i les pintures que coronen la porta de la sagristia, així com les de la bòveda i les de les quatre petxines de la capella al temple de Sant Andreu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here