Salom: «El Govern de Botella torna a actuar d’amagat a l’aulari de Gayanes»

3
214

Després de gastar 1.2 milions d’euros en l’estructura inacabada d’un aulari que acordaren cedir, secretament i sense deixar-ne constància escrita, a la Universitat Catòlica, l’entitat va abandonar l’activitat a Carcaixent i es va traslladar a Alzira deixant penjat el poble de Carcaixent. Ara, l’equip de govern treballa en l’estructura amb un projecte del que no vol donar detalls i amb un ús del qual tampoc s’hi vol informar.

Amb els diners del Plan Confianza (1.200.000 euros) el PP i altres grups que van ser convidats a participar de la decisió, entre els quals no es trobava Bloc-Compromís, van decidir fer un aulari en la zona de Gaianes, que seria cedit a la Universitat Catòlica per a que l’acabara i en fera ús. Fa ara 4 anys el Conseller d’Educació d’aleshores, el Sr. Font de Mora, posava la primera pedra en vespres de campanya electoral.
Però aquest acord no va ser lligat per escrit i un dia, la Universitat Católica San Vicente Mártir va decidir que no li interessava continuar en Carcaixent i se’n va anar, sense cap explicació i sense acabar les obres, i li va deixar a l’ajuntament una estructura de formigó sense cap utilitat que amb el temps, segons els tècnics municipals, corria perill de fer-se malbé per les inclemències de l’oratge.
Fa uns mesos, el regidor d’urbanisme comunicava que s’havia demanat una subvenció a la Diputació d’uns 140.000 euros que serviria per cobrir la construcció inacabada per tal que no es feren goteres. És a dir, “colgar” 140.000 euros més en posar-li “un gran paraigües” a un columnari de formigó que no sabem per a què anem a utilitzar ni quan ho podrem fer.
Dilluns passat, 2 de febrer, van començar les obres de cobriment, més de dos anys després de l’espantada de la Catòlica. El portaveu de Compromís, Paco Salom explica: “Observant el material descarregat i les primeres actuacions de l’obra, ens van estranyar algunes coses i en eixe sentit vam demanar informació en comissió informativa sobre la finalitat real de les obres. La resposta ens ha deixat descol·locats, ja que sols van a cobrir dos dels 5 mòduls (ja que no arriben els diners per a més) i a més van a tancar-ne un amb parets exteriors, finestres i demés”.
Salom contiua: “Des de Compromís manifestem, una vegada més la nostra sorpresa i indignació per la manifesta incompetència i improvisació amb que treballa aquest equip de govern PP-PSD. Cobrirem dos mòduls perquè deu ser per al PP-PSD inajornable, però la resta de mòduls no són tan importants o com va això? A més ens han amagat tot aquest temps que tenien intenció d’acabar un mòdul que no tampoc no volen dir-nos a què es destinarà”.
El portaveu conclou: “Si una cosa va quedar clara és que l’equip de Lola Botella no va saber gestionar la construcció de l’aulari i per això l’Ajuntament no va poder demanar cap responsabilitat a la Universitat Católica San Vicente Mártir. Ara tornen a amagar les seues intencions i dubtem que, en esta ocasió, no ens la torne a jugar algú per la incompetència d’aquest equip de govern que es dedica a colgar els diners en aquesta estructura sense aclarir a què la va a dedicar. Desconeixem quines són les intencions de PP-PSD, però exigim que abans d’arribar a cap que el facen públic i es busque el màxim consens sobre l’ús futur de l’edifici, i que no siga una cessió sense contrapartida, ja que els diners públics són de tota la ciutadania i no poden beneficiar sense més un determinat col·lectiu o entitat”.

3 Comentarios

  1. Els obrers i l’empresa son de Carcaixent ¿ o com sempre fan, làjudicació a tingut la transparencia com cal.

  2. Altra, mare. Ni els regidors dels altres grups poden coneixer les decisions i actuación del govern municipal. Increible, pero constant.
    Podrá el poble coneixer algo??
    Podrà el gran gabinet municipal de prensa transmetre alguna informació??
    Segur que NO. Com sempre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here