Riu de Trobades d’Escoles en Valencià

0
106

Quan se celebre, el proper 19 d’abril, la Trobada d’Alginet, se n’hauran fet 30 a la comarca de la Ribera, des d’aquella pionera que va tindre lloc al 1986, a Benifaió. Si poguérem col•locar  totes les cercaviles de les 30 Trobades, una darrere d’un altra, formarien un riu de gent històricament implicada en la lluita per la dignificació del valencià, compromesa amb la implantació dels programes d’ensenyament en valencià i plenament  conscient que les nostres comunitats educatives i les nostres entitats i col•lectius necessiten l’energia renovada que cada Trobada genera.

Enguany, amb l’emblemàtica 30a Trobada, volem amidar el camí recorregut, retrobar-nos amb un gran nombre de persones que, des de l’anonimat més generós, van fer possible totes i cadascuna de les Trobades de la Ribera. Per a aquestes persones i per l’empremta fructífera que ens han deixat en la memòria col•lectiva, desitgem traçar un riu de Trobades que substituirà per una vegada la cercavila cívica que solem fer a l’arrancada de la Trobada.

Serà un riu de Trobades que formarem amb desenes de pancartes reivindicatives de les comunitats educatives de la Ribera, a les quals s’afegiran les pancartes de les nostres entitats culturals i col•lectius socials que també han compartit la nostra lluita, els nostres esforços i les nostres esperances.

Desitgem que siga també la reivindicació urgent dedicada a un riu que agonitza, al Xúquer; un riu maltractat per qui se’n beneficia, ignorat per la gent a qui regala el seu nom, cobdiciat per interessos especulatius sense escrúpols  i espremut fins a l’última gota per qui el considera sols una escorrentia urbana i agrícola. És el nostre gest de suport per la Mesa pel Xúquer.

Com podeu participar en el riu de Trobades?

Serà ben fàcil. Vos haureu d’inscriure per a participar i ho haureu de fer amb les vostres pancartes,  pancartes (de tela, de paper continu…) que hauran de tindre una amplària aproximada de  2 metres  i ser tan llargues com l’espai que vulgueu reservar a les persones de la vostra comunitat educativa o entitat social que s’afegiran al traçat del riu.

Heu de tindre en compte que, perquè hi haja una vertadera regeneració de les Trobades, han de participar en cada Trobada persones que durant molts anys s’han mantingut fidels a la convocatòria i d’altres persones que hem de convidar a vindre per primera vegada. Aquesta última tasca l’heu de fer vosaltres, en la vostra comunitat educativa, difonent l’esperit de les Trobades en aquells àmbits en què no arriba la informació, entre aquells grups de mares i pares i mestres que encara no coneixen les Trobades.

En el formulari d’inscripció vos demanarem també que indiqueu el text amb la reivindicació que figurarà en la vostra pancarta, la qual també inclourà el nom del centre educatiu, de l’APAMA o de l’organització. Nosaltres, l’organització de la Trobada, vos trametrem al vostre correu un número, que serà el lloc que ocupareu en el traçat del riu de Trobades.

El 19 d’abril, dia de la 30a Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, sostindrem en horitzontal les nostres respectives pancartes a l’altura de la cintura –com si fos un enorme llençol multicolor-  i les unirem a la resta de pancartes per traçar un riu de gent des de l’entrada d’Alginet fins als peus de l’entaulat, com és costum en totes les cercaviles.

Una vegada format aquest llarg riu de pancartes sostingudes per centenars de mans, una càmera de vídeo instal•lada al capdamunt d’una grua realitzarà una passada aèria per  gravar-ho tot. Simultàniament, una altra càmera de vídeo, muntada en una steadycam farà el mateix a nivell de terra. Les imatges obtingudes amb les dues càmeres s’incorporaran a l’audiovisual de la 30 Trobada, un audiovisual en què s’hi afegiran les entrevistes dutes a terme al circuït de la Trobada i que serà penjat al www.gentdetrobada.org i difós després per les xarxes socials, gratuïtament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here