El PP «ignora» la crisi, l’atur i el «sofriment» de molts veïns d’Algemesí segons el PSPV

0
137

L’equip de govern presenta uns pressupostos que donen l’esquena als problemes reals dels ciutadans i que arrepleguen una previsió de despeses nefasta per a les persones que més pateixen. El PSPV presenta un projecte de despesa per al 2015 que sorgeix de la necessitat del present i del futur i que té com a objectiu fonamental donar resposta a la forta crisi econòmica que pateix Algemesí.

Els pressupostos de 2015 presentats pel PP no serviran per a reduir l’alt índex d’atur de la ciutat que actualment se situa en un 39%, ni tampoc per a revitalitzar l’agricultura, font de treball per antonomàsia en la ciutat. L’educació, els serveis socials, el medi ambient, els dependents i les persones amb mobilitat reduïda són els grans damnificats en aquests comptes.

De destinar els 1,5 milions d’euros del superàvit de 2013 a les inversions previstes per a 2015 en detriment del Mercat, els comptes quedarien alleujades i podrien destinar-se molts més recursos a crear llocs de treball i a polítiques socials.

Segons ha explicat la portaveu socialista Marta Trenzano “la construcció del Mercat asfixia els pressupostos per a 2015. Invertir 1,5 milions d’euros en un edifici innecessari en plena recessió econòmica i oblidar-se dels quals més pateixen no és propi d’un alcalde responsable”.

EL PSPV TÉ UN PROJECTE ALTERNATIU

El PSPV ha presentat uns comptes de despesa diferents a les del PP la principal proposta del qual passa per no construir el Mercat i destinar el milió i mig d’euros a sufragar totes les inversions previstes en l’exercici 2015 i a un Pla de rehabilitació de carrers i adequació de voreres per a persones amb mobilitat reduïda que a més serviria per a donar treball a ciutadans d’Algemesí.

Altres retallades proposades pels socialistes són en publicitat i propaganda, en uns mitjans de comunicació públics totalment dirigits pel PP als quals el govern local destinarà més recursos que l’any anterior en vistes a la campanya electoral, en gratificacions i en les remuneracions de polítics i personal de confiança que segueixen cobrant uns sous abusius.

A més els socialistes proposen amortitzar les 6 places vacants d’Agent de Policia Local en entendre que la plantilla actual compta amb efectius suficients per a complir, amb totes les garanties, els objectius de seguretat i atenció ciutadana. Açò suposaria un altre estalvi important.

Amb la reducció de totes aqueixes partides comptem amb un total d’1,2 milions d’euros que els socialistes destinaríem a augmentar els Programes per al Foment de l’Ocupació, un Pla per a la Revitalització de l’Agricultura, un Banc de Llibres Municipal per a l’educació primària, un Pla Estratègic de Lluita contra el Canvi Climàtic i Polítiques de creació d’Ocupació Verda i a augmentar la partida d’ajudes solidàries i assistencials.

En paraules de Trenzano “Algemesí necessita urgentment un govern que sàpia quin és l’estat anímic dels seus ciutadans i que conega les seues preocupacions. Els socialistes hem articulat uns pressupostos alternatius per a donar resposta a la crisi, a l’atur, a la situació de l’agricultura i del medi ambient i per a generar igualtat d’oportunitats en l’educació i en la mobilitat. El senyor García segueix entossudit a fer el Mercat i no s’adona que aquesta no és la prioritat dels seus veïns”.

Trenzano ha conclòs que “el PP és el partit que més desigualtat ha creat allà on ha governat. Ha arribat el moment de canviar les prioritats per a lluitar contra l’exclusió social i la pobresa infantil. Açò pansa, irremeiablement, per un govern socialista”.

________________________________

TAULES RESUM AMB LES DADES DE L’ESMENA

PARTIDES I QUANTIES A REDUIR

AMORTIZACIÓ PLACES AGENTS DE POLICÍA

133.084 €

INVERSIONS PER A 2015

763.281 €

MITJANS DE COMUNICACIÓ

60.000 €

PUBLICITAT I PROPAGANDA

10.000 €

SOUS DE POLITICS I PERSONAL DE CONFIANÇA

60.000 €

GRATIFICACIONS

140.000 €

 

TOTAL

1.166.365 €

PARTIDAS Y CANTIDADES A INCREMENTAR

PROGRAMA DE FOMENT DE L’OCUPACIÓ

500.000 €

PLA DE REVITALITZACIÓ DE L’AGRICULTURA

200.000 €

BANC DE LLIBRES MUNICIPAL

200.000 €

PLA ESTRATÈGIC DE LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC I POLÍTIQUES DE CREACIÓ D’OCUPACIÓ VERDA

200.000 €

AJUDES SOLIDÀRIES I ASSISTENCIALS

66.365 €

 

TOTAL

1.166.365 €

SUPERÀVIT DE 2013 AMB UN TOTAL D’ 1.548.000 EUROS

INVERSIONS PER A 2015

763.281 €

PLA DE REHABILITACIÓ DE CARRERS I ADEQUACIÓ DE VORERES PER A PERSONES AMB MOVILITAT REDUÏDA

785.000 €

 

TOTAL

1.548.000 €

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here