Compromís presenta una proposta d’ordenança de transparència per a Carcaixent

0
146
Regidors de Compromís

El Grup municipal Bloc-Compromís va presentar dimecres per registre d’entrada una proposta d’Ordenança de transparència, accés a la informació i reutilització, per tal d’adaptar l’organització de l’Ajuntament de Carcaixent a la nova Llei de Transparència.

En el Ple ordinari del mes d’octubre, celebrat ahir dijous, la regidora de Compromís, Desirée Palma, va llegir un prec en què es demanà a l’alcaldessa que facilite a tots els grups còpia de l’esborrany de l’ordenança, per al seu estudi.

Compromís ja va presentar en el Ple del mes de juny unes preguntes a l’equip de govern en este sentit. Durant estos mesos, el PP no ha mogut fitxa en este tema. Per això, Compromís ha presentat la seua proposta d’ordenança de transparència.

Segons Paco Salom, portaveu del grup municipal: “la ciutadania demana més participació en la vida pública, així com una Administració oberta i transparent. L’equip de govern (PP-PSD) no pot esperar més temps per a adaptar la llei a l’organització municipal. És urgent aprofundir d’una vegada per totes en este tema, i cal regular integralment la matèria a través d’una ordenança”.

Salom recorda que: “en els últims anys, l’actuació del PP de Carcaixent no s’ha caracteritzat mai pel compliment d’estos principis de transparència. I fins i tot, en algunes actuacions, Lola Botella i el seu equip se n’han oblidat per complet”.

Compromís per Carcaixent té com a eix principal de la seua actuació el foment de la participació ciutadana, la publicitat i la transparència en les administracions públiques, així com l’aposta ferma per l’ús de les noves tecnologies.

Llei de Transparència

La Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, va ser publicada en el Boletín Oficial del Estado el 10 de desembre de 2013. El títol II de la norma va entrar en vigor l’endemà. I la resta del text tindrà plena vigència el 10 de desembre de 2014.

Els objectius de la llei són: incrementar la transparència en l’activitat pública, reconèixer i garantir l’accés a la informació i establir les obligacions de bon govern que hauran d’acomplir els responsables públics.

Compromís per Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here