Compromís considera «electoralista» la mínima rebaixa dels impostos de Bastidas

0
102

Diego Gómez: Hem presentat esmenes per a que els desnonats pels bancs no paguen l’IBI i la plusvàlua i repercutir eixos impostos als bancs. Bastidas ha votat en contra

A menys de 7 mesos per a les pròximes eleccions locals, el PP ha presentat unes modificacions de les ordenances fiscals amb una xicoteta rebaixa per a maquillar el que ha estat una legislatura molt dura tot i la crisi econòmica.

El “Catastrazo” de Rajoy s’ha imposat durant tots els anys i per això el IBI ha augmentat el seu import en quantitats que van del 4 al 10 % cada any. Front a açò, el PP de Bastidas no ha estat capaç de rebaixar els tipus impositius ni tan se vol als immobles de menor valor econòmic, castigant així l’economia dels nostres veïns i veïnes.

La falta de pagament per part de la Generalitat Valenciana de més de 3 milions d’euros també llastra l’economia del nostre Ajuntament. I Bastidas i el PP s’han negat a reclamar judicialment els seu import carregant d’aquesta manera la falta d’ingressos als seus ciutadans.

I per últim, respecte al IBI, quan hi ha molts veïns afectats per execucions hipotecàries i són objecte de desnonament, des de Compromís per Alzira hem sol·licitat que en cas de residència habitual no s’exigisca el pagament del impost repercutint el seu import a les entitats bancàries que se queden la vivenda en subastes judicials, igual que el impost de plusvàlua. En els dos casos el PP va votar en contra.

L’augment més important de la història

Diego Gómez

En quant a les declaracions efectuades per l’Alcaldessa d’Alzira respecte a la revisió cadastral aprovada en 2004, i que ha suposat l’augment més important de la Contribució Urbana en tota la història, no compartim per ser fals que siga responsabilitat dels governs anteriors ja que en cap moment el PP en el govern es va oposar als valors aprovats pel Ministeri d’Hisenda. I, en segon lloc l’Ajuntament, en 10 anys d’aplicació de la ponència, no ha rebaixat els tipus impositius per a que la pujada del IBI fora més moderada.

La resta de rebaixes han estat mínimes en quant als altres impostos i no s’ha atés la nostra petició reiterada cada any que es rebaixen els impostos a les persones que estan desocupades i que s’aprove un nou calendari de pagament que permeta als veïns i veïnes amb els rebuts domiciliats poder pagar almenys en quatre terminis, per trimestres. El PP tampoc va atendre aquesta petició sense argument vàlid i, per tant, anant en contra de les alzirenyes i alzirenys.

Com a valoració final de les ordenances aprovades, segons el PP ells s’han portat bé i per això, des de Compromís per Alzira considerem que han escrit la Carta de Reis per a que vinguen carregats de regals no en gener sino el pròxim mes de maig.

Diego Gómez
Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here