Morera en Alzira: «La reforma de l’estatut anunciada per Fabra és un brindis al sol»

0
189
Enric Morera i Diego Gómez anit a Alzira

El síndic de Compromís, Enric Morera, considera que la reforma de l’estatut valencià anunciada ahir pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, «és un brindis al sol, no li donem una mínima credibilitat», segons manifestava anit a Alzira. Morera, en canvi recomana al màxim dirigent del Consell que «defense un finançament adient davant  l’actual finançament totalment injust «.

Federació de partits

Pel que fa a la celebració de primàries en les que han sorigt algunes discrepàncies entre els components d’esta «cooperativa política» el secretari general del Bloc ha assenyalat a Riberaexpress que aposta «per un acord molt ample mitjançant el model de federació de partits polítics que és el que més s’adapta a la realitat de Compromís».

Partidari d’articular «una ampla majoria» per fer front al PP, el diputat de Compromís ha insistit a Alzira en la necessitat que fer partícep també Podemos, això sí «quan hi hagen interlocutors, mentres tant Compromís ha de fer el seu camí».

Concert econòmic responsable

Enric Morera donà, anit, a la Casa de la Cultura una conferència organitzada per la coalició Compromís per Alzira i l’Associació Cultural Illa del Xúquer, amb el títol; «Per un concert econòmic sostenible».

Un concert responsable suposa l’aportació al debat actual des d’una trajectòria d’observació amb una voluntat plenament positiva. És un mètode per a resoldre el greu problema de finançament que hem patit històricament els valencians, una fórmula racional de relació econòmica amb l’Administració Central que permet a la Generalitat Valenciana adoptar mesures responsables per corregir els seus desequilibris i concretar escenaris d’estímul que retornen la confiança dels actors econòmics i socials.
En definitiva, una proposta per a generar treball, cohesió social i benestar. I per a exercir l’autogovern, la nostra capacitat per a dissenyar des de la nostra terra les polítiques per raons òbvies: coneixement del territori, de la seua societat, dels agents que han d’intervindre, per proximitat.

Morera ha destacat diferents qüestions: “La Generalitat Valenciana viu una situació insostenible, es troba en fallida tècnica.”

Hi ha diferents motius. Un d’ells és el maltractament que el Govern central dona als valencians que se concreta en “el deute històric que té el Govern central amb els valencians i valencianes i que en els últims 10 anys puja a 13.500 milions d’euros, xifra acreditada per les Corts Valencianes”.

Ha continuat “necessitem eixos diners per a invertir-los en educació, sanitat, dependència i per a la nostra economia productiva ”.

Amb aquesta proposta, Morera afirma “des de Compromís aportem solucions útils per a superar la gravíssima situació econòmica i social que patim els valencians per culpa d’un govern, el Consell d’Alberto Fabra, incompetent.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here