Aplec de cassoles d’arròs al forn a l’Alcúdia

  0
  152

  L’Associació de Dones de L’Alcúdia, va organitzar el passat dissabte un “Aplec de cassoles d’arròs al forn”, al voltant de la Casa de la Cultura.

  Maria Teresa Martorell, la seua presidenta, en explica que no es tracta d’un concurs, sinó una reunió de grups d’amics i de famílies,

  “nosaltres dos o tres dies abans, els donaren, “una bossa  amb begudes, per a que e les refresquen, i un arreglo pr a fer la picaeta. Cada grup es fa la cassola com vol, i posa els ingredients que creu necessaris. L’Associació convida als invitats, autoritats municipals i Festers que hi han enguany, aportant 8 cassoles grans, la picadeta i la beguda.”

  25 cassoles d’arròs al forn, s’havien apuntat, on es calcula, que haurien al voltant de 350 persones, entre majors i xiquets, sense contar les 8 cassoles per al convidats i Festers i Festeres, que podrien ser unes 120 persones mes.

  Sobre el tipus de cassola que mes es sol fer, Maria Teresa, ens dius, que la de l’estiu, i els ingredients solen ser, els fesols de la dacsa, la bajoca, , el blanquet, la tomaca a rabanades, la cabeça d’alls i l’arròs. Alguns li fiquen costelleta de porc. Antigament, també es solia fer una cassola, amb estos ingredients, per damunt es col·locava la careta del porc sencera. L’any passat s’han va fer una, però enguany, ni hi ha cap.”

  Entre les autoritats, estava Robert Martínez i Sra., els regidors, Lluis Roig i Josep Arocas.

  Visita a les taules

  Passejant les cassoles, anava preguntant a la persona que l’havia feta, els ingredients de la seua cassola, i en vaig trobar de moltes variants.

  *Anabel Lli Carbonell, un grup de 21 amics amb els xiquets/es i han cuinat 3 cassoles diferents, “la meua es vegetariana, a base de panses, cigrons i la cabeça d’all, i he empleat el caldo de bullir els cigrons i la cabeça d’alls”

  *La Penya el sombrero, Agustí, de la casa Serra, “som un grup de 10”.

  Es trobava entre ells, Luis Martínez, president de l’Associació Unió Democràtica de Jubilats de L’Alcúdia, composta per uns 900 jubilats. Tenien una cassola tradicional.

  *Isabel, “som un grup d’amics de tota la vida, en total, contant als xiquets, una vintena.”

  “la cassola porta cansalada magra frechideta, embotit a base de blanquet i botifarreta, tomaca, creïlles, cigrons  i l’arròs.” – Algun secret, “els secrets mai es diuen”.

  *Carmen Ortega, “el grup está format per dos famílies, i en total som 12, entre majors i xiquets.” “l’arròs al forn porta, botifarra, blanquet, costelletes de porc, napicol, tomaca, creïlla, arròs i cabeça d’alls”. No havia ensalada, però tenien una “salmorra  de pimentó i tomaca”, casera.

  *Fina Valls, ha fet dos diferents, ”la d’estiu, i la cassola portava costelleta, cansalada magreta, botifarra, pimentó, bajoqueta, fesols i garrofó, tomaca, creïlla, cabeça d’alls i arròs.” I la de sobres del “puchero”, que portava “vedella, peuet de porc, botifarra, cigrons , blanquet, botifarró de carn, i la pilota a rabanades”. Son dos mitges famílies i una apegà.

  *Javier Motos, son un grup de 25 persones i 6 xiquetes, i han fet 4 cassoles, “casi totes porten els mateixos ingredients, la que jo he fet, li he posat, mig kg. de costelleta, 4 botifarres, tomaca, allets, cansalada magra, arròs, i –conta el seu secret– jo en m’ha casa sol posar-li panses. Verdureta no li posen , altres companys si. Totes solen portar els mateixos ingredients, però segon la forma de cuinar-la, li dona un sabor diferent, per exemple, de les que he menjat, hi havia una que mà agradat mes que la meua”

  Eduardo Sala/Riberaexpress

  Dejar respuesta

  Please enter your comment!
  Please enter your name here