Festa de la Paella i Cursa d’Autos Locos a Villanueva de Castellón

0
111

Villanueva de Castellón, enfila la recta final de les seues Festes Patronals, i de Moros i Cristians, amb una carregada agenda d’actes.

 Ahir dimecres el dia va començar, amb una sonora despertà, a càrrec de les compares mores i cristianes, pels carrers de la població.

Posteriorment, la festa dels “Nostres Majors”, es va traslladar a la Llar dels Jubilats, que he celebraren amb un esmorzar, lliurament de trofeus, dels campionats de, canut, petanca, parxís, cartes i dominó.

Per als mes menuts, i en la calor que s’està patint, res millor que un Parc Infantil “Aquatic”, en la plaça de l’Ermita, tant pel matí, com per la vesprada.

IV Cursa d’Autos Locos

 En el carrer Vicent Andrés Estellés, replet de gom a gom, gent majors i menuts, va tindre lloc, la IV Cursa d’Autos Locos, que com be diu el nom, eren vehicles fets i caracteritzats sobre rodes, de la temàtica que portaven com a nom:

Capitàn América”, dels Festers 2014; “Barco de Xanquete”, de Tonet Guitart, i Rafa Juan; “Monstruo”, de David Descals, Hector Botella, Vicent Such, i Pepe Higón; “A-Pollo”, de Carlos Talens, Aril Cahnervi, i Josep Fos.

Els quatre vehicles, que per dos vegades, es lliscaven per una rampa metàl·lica, i anaven sortejant un traçat marcat amb rodes de cotxe, per a resguardar del públic de possibles eixides, on el Jurat format per:

Cintia Daràs, Eduard Perucho, Lolita Corques, Nuria Talens, Isabel Higón, Vicente Jesús Marrahí, i Rigo Rodríguez, tenien que puntuar sobre: Originalitat i Velocitat.

Premis Originalitat

1er.- “Capitàn América” – 2on.- “Barco de Xanquete”

Premis Velocitat

1er.- “Monstruo” – 2on.- “A-Pollo”

Els premis van ser entregat per Desirée Gallego, regidora de festes, acompanyada pels membres del jurat.

XXIX Festa de la Paella

En el Parc de L’Estació, i en carrers  del voltant, es van concentrar mes de 1400 persones, per a degustar el típic plat valencià per excel·lència, la “Paella Valenciana”.

Segons l’organització, es van repartir oficialment, condiments per a mes de 1000 racions de paella, però, després estan els afegitons per a mes gent, o aquells que prefereixen, fer-la pel seu compte.

A més, l’ajuntament, va despondré de taules i cadires, cedides per la Diputació de Valencia, i per part de l’ajuntament, l’arena i la fusta, per a fer les paelles oficials, que es feien al carrer lateral del Parc, Avinguda de l’Estació.

Visitants Il·lustres

Villanueva de Castellón, està rebent en les Festes del 2014, il·lustres invitats de les Institucions Oficials, com, la Consellera de Benestar Socials, Asunción Sánchez, com a Mantenidora de la Presentació de la Reina de Festes, Victoria Tortosa.

Juan José Medina, Alcalde de Moncada i Vicepresident 1er de la Diputació de Valencia, en la Missa i Processó al Santíssim Crist dels Prodigis, el 26 d’agost.

Anit, es trobaven, acompanyant a Salvador Álvarez, Alcalde de Villanueva de Castellón,  Oreto Segura, Diputada de Valencia; i els Alcaldes de: Genovés y Cap de Gabinet del President de la Diputació de Valencia, Emilio Llopis; de La Pobla Llarga, Rafael Soler, i President Comarcal d la Ribera Alta del PP; de Gavarda, Vicent J Mompó; de Cárcer, Marta Hernándis; de Sellent, Vicent Monar.

Així com els regidors de la Corporació Municipal; Desirée Gallego, de Festes, Antonio Aviño, Vicenta Caerol, Mati Sanchis, Poldo Puertos, Josep López i Andreu Espinosa, i el Sergent de la Caserna de la Guardia Civil, i el Cap de la Policia Local.

A les 01,00 h., extraordinari Castell de Focs  d’Artifici, a càrrec de la pirotècnia Espla.

Es podria dir, com a la fí de Festes, però que les Festes continuaran, fins al 30 d’agost, amb

.- Dijous, 28 d’agost – Ambaixada Mora i Cristiana – Gran Espectacle d’exhibició “Eqüestre i Flamenc”

11:00 h.- Cinema Infantil, al Teatre Ideal.

18:30 h.- “Taller d’elaboració de Farolets” al parc de l’Estació. Les xiquetes i xiquets podran elaborar i personalitzar el seu meló per al passa-carrer de la nit.

21:00 h.- “Ambaixada Mora i Cristiana”, a la plaça de l’Ajuntament.

22:30 h.- Sopar de Germanor, per a les comparses de moros i cristians a la plaça de l’Ermita.

22:30 h.- Passa-carrer de Farolets, des de la plaça de l’Ajuntament fins al parc de l’Estació.

A continuació, espectacle infantil ”Nunca jamás, el rescate de Campanilla”.

00:00 h.- Gran Espectacle d’exhibició “Eqüestre i Flamenc”.

Des de Cádiz comptarem amb la presència de la companyia de Carmelo Cuevas, finalistes del programa de televisió “Tú sí que vales”. A la plaça de bous ubicada al Camp de Futbol de l’Almenà.

A continuació, Macro Disc Mòbil, de la Dipu, front al Poliesportiu Municipal.

.- Divendres, 29 d’agost

17:00 h.- Campionat de Pilota, al trinquet de Batiste. Partida Juvenils de raspall. A continuació, partida de raspall entre Moltó i Marrahí contra Ricard i Moro. Entrada gratuïta.

21:30 h.- Sopar per a tot el poble a la Carretera.

A continuació, fi de festa amb l’ Orquestra Montecarlo.

.- Dissabte, 30 d’agost

18:00 h.- Partit de Futbol, entre els C.D. Veterans de Castelló i els veterans del S.D. Sueca, al nou Camp de Futbol Municipal.

.- Diumenge, 31 d’agost

20:00 h.- Ball gratuït, per als pensionistes i jubilats, al bar de la Llar dels Nostres Majors, amb música en viu.

Eduardo Sala/Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here