EU critica que les ajudes a les societats musicals vajen només a les alcaldies del PP en la Ribera Baixa

0
17

“Sembla que han deixat de costat altres prioritats com reparar goteres o condicionar els locals a la normativa sobre contaminació acústica”, afirma el coordinador comarcal

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de la Ribera Baixa considera inacceptable que només dos localitats de la comarca de les set que ho havien sol·licitat reben les subvencions de la Diputació destinades a reformar o millorar els locals de les societats musicals. “Sense menysprear cap de les bandes que ho han aconseguit, perquè si ho han demanat és per què ho necessiten, salta a la vista la manera de fer del PP”, ha manifestat el coordinador comarcal d’EUPV, Felip Hernandis. “Tan sols han aprovat tres ajudes, dos per a Cullera i una per a Favara, dos pobles, amb alcaldes del PP”, ha afegit.
Albalat de la Ribera, Almussafes, Benicull de Xúquer i Sueca s’han quedat fora per “no existir suficient consignació pressupostària”. Sollana, amb alcalde del PP, també ha estat descartada en incomplir les bases de la convocatòria i haver presentat la documentació fora del termini establert.
Hernandis ha criticat l’Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació que a través del Servici de Restauració de Béns Culturals, PID i PIC, ha sigut la responsable d’informar i aprovar la concessió d’aquestes ajudes econòmiques. “Resulta més sospitós que curiós que els informes hagen fet coincidir les tres subvencions en dos pobles governats pel PP”, ha manifestat el coordinador d’EUPV de la Ribera Baixa. “Sembla que han deixat de costat altres prioritats com reparar goteres o condicionar els locals a la normativa sobre contaminació acústica”, ha afegit.
A l’Ateneo Musical de Cullera els donaran 30.000 euros per a unes obres de remodelació de la planta primera, direcció i administració i accés, pressupostades en 73.500. De la mateixa manera, la Societat Musical Instructiva Santa Cecília havia sol·licitat 15.000 euros per a la reparació d’esquerdes de la façana, neteja i pintura de la mateixa, arreglar accés al garatge, pintura de les dues escales d’emergència i repàs d’esquerda i se’ls han concedit 11.500 euros. En el cas de Favara, l’Ajuntament rebrà 25.000 euros dels 30.000 sol·licitats per a una intervenció en l’immoble de la societat Amics de la Música.
L’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat havia demanat l’ajuda davant la necessitat de sanejar cobertes i baixants de l’edifici; la Lira Almusafense pretenia reformar la seu social i adequar-lo acústicament a la normativa; l’Ajuntament de Benicull ho havia demanat per a l’adequació del Centre Cultural Reina Sofia; la Unió Artístico-Musical de Sollana necessita condicionar les instal·lacions, reparar goteres, pintar, canviar portes i finestres i condicionar els banys; i l’Ajuntament de Sueca pretén reformar i rehabilitat la seu de la Unió Musical.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here