Juanito Alcalde encapçalarà la llista de «Gent de Carcaixent» el nou partit fundat pel regidor

4
563
Juan Albert en el darrer plenari
Juan Albert

Juan Albert, conegut afectuosament a Carcaixent com «Juanito Alcalde«, va iniciar el seu camí polític, militant en el Partit d’Unió Valenciana, de la mà de Vicente Gonzalez Lizondo, al què li guarda un gran afecte, li unia certa amistat, i va agafar d’alguna manera la seua forma de fer política, sempre prop del ciutadà i intentant conèixer de primera mà, les seues necessitats, per a donar-li solucions el mes aviat possible.

Era president de UV de Carcaixent, quan l’advocat Rafael Navarro, regidor de UV, li arrebatà l’alcaldia a Pasqual Vernich (PSOE), en 1992, mitjan una Moció de Censura, trencant l’hegemonia que havien tingut els socialistes, des de la primera legislatura democràtica en 1979.

 .- Perquè “Juanito Alcalde”

Una matinada de l’any 1999, quan veniem de pegar cartells en companyia de Rafa Navarro, company de fatigues, alcalde en la legislatura 1995/99, amb el que hi havia cavalcat molt des de l’època de González Lizondo, ens trobem amb uns veïns, i em van dir «Juanito Alcalde», quan encara no s’havien celebrat les eleccions, i ens van assenyalar el cartell que havíem apegat, on em presentava com a cap de llista, i posava «Juanito Al……». Des de ben menut, sempre m’han anomenat Juanito, fill de Batiste el pintor, i com el meu cognom es Albert, creguerem posar la frase així. i ells pel seu compte van acabar la frase, que es va estendre per Carcaixent, i així es va queda allò de, «Juanito Alcalde”.

 Juanito, es defineix  com una persona que li agrada anar per davant marcant els camins, i al que li agrada anar, en compte d’enviar. És un apassionat del futbol, i durant l’entrevista, va fer comparacions del món polític, amb similituds en les estratègies de joc, però que el que li agrada ser  «l’entrenador».

.- ¿Que ha de fer un polític de poble?

“Hui en dia el món polític està tan desacreditat, si vols fer quelcom, has d’estar en contacte amb la gent, i la política municipal, em permet això, i al meu tots em coneixen, sóc home de carrer, de conèixer els problemes , perquè pense que el dia a dia, la realitat d’un municipi és estar en contacte amb la gent i solucionar els seus problemes.

Els tècnics, funcionaris, cadascun en la seua àrea han de dirigir, però la funció d’un simple regidor és estar amb el poble, conèixer la seua realitat, les necessitats i les carències dels veïns, i eixe ha de ser el nostre treball.»

 Juanito, li va demanar a Rus, que arreglara el cami de l’Ermita

Li recorde una trobada que vaig tindre amb ell fa uns anys, en un esmorzar celebrat en el Magatzem de la Ribera, on estava Alfonso Rus, i Juanito estava en el govern municipal, com a independent, i li va fer una demanda curiosa, però plena de sentit, «que s’arreglara el camí que va a l’Ermita de Sant Roc, i continuara per a enllaçar amb la carretera comarcal, per tindre accés per Alberic a l’Autovia». Em va cridar molt l’atenció d’esta proposta, perquè han passat dos anys, però s’ha millorat molt, tot i que sense arribar al que va demanar.

En aquell moment, vaig veure en ell a una persona no política, però compromesa amb les necessitats del seu poble, Carcaixent.

 .- ¿Creus que el polític ha de fer les coses des de la distància, i no com el teu feixos, aproximant-te cada dia al poble?

«Per la meua forma de ser, sempre he cregut , que el poble és el que ha de triar als que han de defendre els interessos de Carcaixent, i els que som triats, hem de tindre clar que no som ningú. Cada un dels triats, tenim una forma de ser, uns s’aproximen mes als ciutadans i altres no, perquè diuen que són regidors, i no entenen que ser regidor, significa «treball» i sobretot treballar amb sentit comú per al poble, fer les coses que un en el seu casa faria, prioritzant segons les necessitats, i que coses són mes importants, i connectant amb el poble.

Des del meu pas per Unió Valenciana i Alternativa, sempre m’he presentat per temes locals, temes de proximitat al ciutadà. En l’època de la “pantanada”, vaig tindre el gust de conèixer a Vicente Gonzalez Lizondo, i ha sigut el meu referent.

El meu trajecte sempre ha sigut  el mateix, pel matí, a la vesprada i a la nit, sempre Carcaixent . En el municipalisme no crec en dretes, esquerres, o de centre, crec en la gent que es presenta per a estirar el carro.

Esta legislatura he pactat amb el PP, però en el 95/99, vaig pactar amb PSOE, i pactaré amb el que siga per a donar estabilitat en el poble, perquè es facen coses, jo he estat en l’oposició i he sigut molt crític amb el que manava, però sempre que ha sigut bo per al poble, sempre he votat a favor.

Mai he buscat una crítica fàcil, i sempre ha estat Carcaixent per davant, i tot allò que fóra bo. Porte des del 1995, en el govern municipal, i sent president d’Unió Valenciana, des de 1999 al 2011 en l’oposició, ara estic governant, sóc una persona que mai he perdut la cara en el carrer

 .- En el seu treball de comercial d’hostaleria, ha fet molts quilòmetres per carreteres i autovies, ¿què notava a faltar quan arribava a Carcaixent?

 “Una de les coses que no té este poble, i que sempre critiquem, era veure com a poblacions com Beneixida, Carlet, Massalavés, Alberic, estaven en els cartells d’eixida, i quan he abaixat el port de Càrcer, mai he vist l’eixida a Carcaixent.

Més d’una nit  alguns camioners m’han preguntat, «cóm entre a Carcaixent», i els he acompanyat fins al lloc que buscaven, i esta realitat sempre apareix en les campanyes.”

 .- ¿Per on passa el futur de Carcaixent?

“el futur de Carcaixent , sempre passa per tindre una bona connexió directa amb l’Autopista. Quan veus la rotonda d’Alberic, Massalavés, deuria d’enllaçar amb la rotonda de Papada, i entraria directament a Carcaixent. Actualment i a pesar de les millores, en l’actual carretera, és impensable que un tràiler, puga encreuar-se amb un carro o una furgoneta, per l’estret de la calçada.”

Juanito, ha tingut la deferència d’avançar a Riberaexpress, una noticia, que forma part de les seus reivindicacions, en fer-se realitat com que Desapareixeran les curves de la carretera de L’Ermita.

“Li comente, que ara es destinen 1,8 milions d’euros, per a arreglar les corves mes estretes i tancades que queden, perquè tinguen l’ample necessari, el mateix que té la part de la depuradora, que arriba fins Carcaixent, perquè es puguen creuar dos tràilers, i es puga posar en l’autovia, a «Carcaixent».

Sempre s’ha mirat cap a Alzira, que ha beneficiat als vehicles lleugers, però però no s’ha fet res pels vehicles pesats, que necessiten les empreses. Nosaltres no estem en primera linia com Villanueva de Castellón, però tampoc estem tan lluny. Per això, els 3 quilòmetres que tenim, des del campanar de Benimuslem, fins a la rotonda de Papada, cal millorar-ho.»

.- “Carcaixent serà el que els carcaixentins vullguen”, afirma Juanito

“Este poble ha sigut molt gran, però viu de records, i jo sóc de futur, perquè este poble té moltes condicions, Renfe per exemple, ens deixa en el centre del poble, sense agafar l’autobús. LA Universitat Catòlica, es va anar a Alzira, i el turisme l’esta reconeixent.

No podem viure de records, hem de canviar el sistema , i Carcaixent serà, la qual cosa els carcaixentins vullguen, pense il·lusionar-los, i llevar de damunt el derrotisme i passotisme de la gent; pense en l’equip, que cal estirar el carro tots, sóc una persona que no em mana ningú hi ha realitzar el treball, a mon m’ho demanen els ciutadans del poble. Hi ha que estar amb el poble el mes prop possible. Vendre el producte valencià on faça falta, i que a València, se li vaja en positiu, com sempre ha sigut, i no com en estos últims anys.

Som una terra treballadora, que ens ho tenim de creure nosaltres primer. Estic tan convençut que la nostra terra, la Ribera, la vida que tinguem, té un futur prometedor.

 Juanito, en dius,  “sóc dels d’abans, i no maneig tant la informàtica com els joves, però mantinc el mirar una persona a la cara, tractar-la, mirar als ulls, donar la mà i sentir la calor de la gent.

 Fa falta que entre gent nova, que sàpia estar i treballar, seguint les directrius d’eixe veterà que està enmig del camp, creant i dirigint les jugades, i jo em considere un d’ells.

Recorda el temps passats que ens han portat a la actual situació de crisis, i aposta per tornar a un estil de vida on els ciutadans de Carcaixent crega en el seu futur, consolidant el present, i deixant de costat el passat, sense oblidar-ho.

.- ¿Quines mesures posaries en marxa, en cas de ser elegit alcalde?

“Entre altres moltes relacionades amb el benestar dels Carcaixentins:

.- Potenciar les compres locals, que conduirien a un manteniment dels autònoms, i a un futur dels seus fills., Sense oblidar a les empreses que s’instal·len a Carcaixent i atrauen veïns d’altres poblacions del nostre entorn.

.-Se està treballant bé el turisme estranger, a través del tren, que s’acosta a consumir en el nostre poble, però, hauria que potenciar-lo mes, fer-lo mes atractiu.

.- Regular les zones d’oci, perquè la gent puga gaudir mes hores a la nit, per a beneficiar als negocis que viuen d’això. Sense causar molèsties als veïns.

.- Educar a la joventut en els seus comportaments cívics. Perquè entenguen que les destrosses que es produïsquen en les festes dels carrers, com el botellò, la neteja i les destrosses de mobiliari urbà, ho van a pagar, “tots els ciutadans” i arribarà un moment que els ajuntaments hauran de prohibir-los, o es ressentiran molt les arques municipals.

 Juanito, al President del govern espanyol, “que es mire a l’espill, i reconeguen que han perdut el contacte de la realitat del carrer”

Fart de partits controlats des de Madrid

 “Desprès de les experiències viscudes en la política, crec molt en les forces del meu poble, i no ho coneix ningú millor que la gent que pateja els seus carrers. Estic fart de partits controlats des de Madrid o sucursals de Barcelona, o inclús de València, i d’aquells que ni tan sols s’acosten a conèixer la realitat de Carcaixent En política com en els grans clubs de futbol, els cridats grans, PP i PSOE, poden endeutar-se, i prendre decisions que perjudiquen els partits xicotets, com ha succeït després de les eleccions europees, i açò no hauria d’estar permès.

Els carcaixentins, coneixem millor que ningú el que succeeix i fa falta.

¿hi ha algun senador o diputat que conega millor el que passa ací, que nosaltres que estem donant la cara tots els dies?, i això mateix passa en totes les poblacions, i el

Sr. Rajoy que se’l mire bé, perquè el davallada no ha sigut perquè ara vénen els partits xicotets, sinó que es mire a l’espill, i reconèixer que han perdut el contacte de la realitat del carrer. Els representants de les comarques haurien de visitar els pobles i conèixer de primera mà la seua realitat, i no la que els envien els amics de torn.»

 

Píndoles, de Juanito.

 «vivim tan accelerats que no ens adonem de que el que viu al nostre costat està patint fam«

«quan es fan els mítings de les eleccions, només van els «amiguismes», i militants, però el poble pla, no s’acosta, perquè no hi ha un discurs polític de veritat, només hi ha promeses que saben que la major part d’elles es van a incomplir

«cada vegada que em diuen que sóc polític, en dona risa, perquè el que es presenta en una llista, ja és polític. Ara que es parla de la casta, va riure, perquè la casta és treballar per al poble de sol a sol»

«no el que mes contenidors crema, mes fanals trenca, o el que mes vidres trenca, és bo per a ser polític, perquè la violència i perdre el control, no m’agrada

«jo el que vullc és que es governe amb coneixement, i no m’agradava, ni Pinochet, ni Fidel Castro, perquè totes les dictadures siguen de dretes o d’esquerres, són només eixa, dictadures.»

«no em trauran per televisió, però el contacte amb el carrer, no m’ho lleva ningú, i això des de Madrid, ho volen llevar»

“Gent de Carcaixent”

Juanito, després de donar-li quaranta voltes, encara no m’has dit el que vols fer en les pròximes eleccions

«Tinc un partit registrat i aprovat, que s’anomena «Gent de Carcaixent«. Però, Gent de Carcaixent, no és només Juanito, sinó que va haver-hi un equip per a treballar per Carcaixent, i serà el que la gent voldrà, i jo a estirar el carro, i si hi ha alguna persona mes jove i preparada que jo, li cedís el pas, però haurà de tindre en compte el meu eslògan (Carcaixent al matí, per l a vesprada i Carcaixent per a sopar.

Perquè el que es ara no pot continuar, no es pot anar a Alzira a queixar-se del que ha sigut, sinó que cal deixar ben clar, que ha sigut, és i serà.»

Esta última pregunta, va ser la primera que li vaig fer, però Juanito porta Carcaixent en les venes, i trau del cor el que pensa. 

Eduardo Sala/Riberaexpress

4 Comentarios

 1. Juanito, parles com si no estigueres al Govern Municipal.
  Parles de qué faries si manares quan eres qui mes mana de Carcaixent.
  Dius que hi ha que potenciar les compres locals quan eres el Delegat de Compres i fas tot el contrari del que dius, si encarregues algun treball a una botiga del poble com ara el Llibre de Festes (per eixemple) es per que es amic o es del Partit Popular, la resta ho compres quasi tot fora del poble, a qui no paga impostos al nostre Ajuntament.
  Dius que no eres polític però vius de la política.
  Dius que estas fart de partits controlats per Madrid pero estàs recolzant el Partit Popular de Lola Botella per a que governe Carcaixent.
  I aixina tot, dius una cosa i en fas un altra, peró ¿de veritat creus que la gent es tonta?.

 2. Juanito , es Juanito y todos los carcagentinos sabemos a lo que se dedica y la moralidad que demuestra. Creo que sobran más comentarios porque pueden ser confundidos con un ataque personal hacia su persona.
  El Kako , no va a perder el tiempo en comentar los disparates que pasan por la mente de este concejal.
  Juanito , esta legislatura con nuestros 3000 euritos mensuales y uno de los mayores errores de Lola ( pactar contigo ) has conseguido sobrevivir , ya veremos cual es tu futuro.
  El Kako te dedica su comentario más corto que he escrito en este foro , porque no mereces más.

 3. S’ha de tenir poca vergonya, pactar amb el PP i cobrar 3000 € al mes i dir que faràs el contrari al que estàs fent en l’Ajuntament. Que pactaras amb qui sigui m’ho crec cal que els altres vulguin pactar amb tu, esperi que et s’acabi el xollo i tingues que tornar a pencar. Salut.

 4. Que hipócritas sois. Si no hubiese sido Juanito, lo hubiese hecho perico de los palotes. Lo siento la política es asi. Lo mas positivo es que después de 20 años trabajando solo los enchufados del PP ahora hay mas gente trabajando de otras formaciones políticas. Ya estaba bien que chuparan los mismos, gracias a Juanito hay mas de 50 personas que han tenido oportunidad de trabajar sin ser del PP. Tranquilo Juanito estes donde estes te seguiremos votando.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here