Almussafes aposta per la solidaritat en la XXVIII Volta a Peu

0
110

Dissabte que ve dia 28 de juny, la localitat d’Almussafes donarà la benvinguda a la vint-i-huitena edició de la Volta a Peu, cita esportiva que per sext any consecutiu ha organitzat el consistori municipal. Com en les seues anteriors edicions, l’esdeveniment serà gratuït i comprendrà un total de nou categories. Així mateix i donat l’èxit de la passada convocatòria, enguany la carrera tornarà a destacar pel seu caràcter solidari, ja que en el moment de la inscripció, els esportistes aportaren productes alimentaris que es destinaran al banc d’aliments local. L’organització s’enorgullix d’haver reunit a més de dos milers d’atletes en la passada carrera, un rècord de participació que confia a repetir enguany, en el que de nou s’aposta per un circuit totalment urbà, amb la finalitat de salvar de les elevades temperatures als corredors participants.

La Volta a Peu, una carrera popular de gran prestigi en l’àmbit provincial i autonòmic, organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes, va congregar en la passada convocatòria del 2013 a un total de 254 corredors – Molts d’ells pertanyents a clubs d’atletisme de diferents punts de la Comunidadad Valenciana – En les tres categories de jóvens. Així mateix, la carrera absoluta va reunir a 1.812 atletes que es van enfrontar al repte de recórrer, en el menor temps possible, una distància de 10.000 metres.

En esta vint-i-huitena edició, els organitzadors confien a mantindre i inclús incrementar l’esmentada xifra per a consagrar este esdeveniment esportiu com un dels més massius de la Comunitat Valenciana. L’afany solidari de la prova atlètica torna a convertir-se en el senyal d’identitat, ja que, per segon any consecutiu, els corredors hauran d’aportar algun producte alimentari en el moment de la seua inscripció. “de nou, ens distingim per mantindre la gratuïtat de la Volta a Peu, però també apostem per conscienciar els atletes participants de la necessitat solidaritzar-se amb aquells que no travessen el seu millor moment des del punt de vista econòmic”, argumenta el regidor d’Esports, Carles Grancha.

Com en les últimes edicions, l’itinerari triat per a la prova discorrerà per un circuit completament urbà “amb la finalitat de beneficiar als corredors participants”.

Els primers atletes que s’enfrontaran en la Volta a peu seran els pertanyents a la categoria benjamí, els que recorreran un total de 500 metres. Conclosa esta prova, s’iniciarà la dels alevins, que correran 1.000 metres i finalment seran els infantils els que competiran en 1.600 metres. Finalitzades les esmentades categories de jóvens, les autoritats municipals procediran a l’entrega dels trofeus als jóvens atletes vencedors.

La carrera absoluta, en la que s’inclouen les categories júnior, sènior i veterans començarà cap a les 19.30 hores. Els tres primers classificats de cada categoria també rebran el corresponent trofeu de vencedors per part de les autoritats.

“de nou, repartirem gorres i camisetes als corredors que s’animen a competir en esta nova edició de la volta a peu d’Almussafes”, afig l’edil d’Esports, qui aprofita per a destacar la col·laboració de nombrosos voluntaris en l’organització de l’esdeveniment i el patrocini de diferents empreses de la localitat i de municipis veïns en esta XXVIII convocatòria esportiva.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here