Xúquer Viu reclama a la CHJ la suspensió del nou Pla Hidrològic per defectes de forma

0
527
El Xúquer al seu pas per Alzira
Roger Pons president de Xuquer Viu
Regants i ecologistes contra el Pla Hidrològic

L’organització ecologista Xúquer Viu ha solicitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que «suspenga» la posta en marxa del nou Pla Hidrológic per no haver comunicat amb les 48 hores reglamentàries l’informe que recollia «les modificacions realitzades respecte a l’esborrany del Pla sotmés a consulta pública».

En la reunió del Consell de l’Aigua de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer celebrada a València el passat 14 de març, es va modificar la decissió de concedir directament a la Ribera la quantitat 10 hm3 per al consum dels 13 municipis afectats pels nitrats, tornant a la permuta d’aigua amb els regants d’USUJ.

A l’escrit, signat pel president de Xúquer Roger Pons, es fa palés que esta modificació d’última hora va «dificultar la comparativa entre la versió prèvia i la versió nova de la documentació del Pla». Dificultat afegida, segons ha manfiestat hui en roda de premsa, el portaveu Paco Sanz davant «els 5.000 fulls que conté la documentació» aportada per la CHJ abans de la reunió del Consell de l’Aigua.

A més, recorda Pons, a la referida reunió es va suministrar «un full de paper que contenia noves i sustancials modificacions d’última hora a la normativa del Pla». Les modificacions posteriorment aprovades «ni tan sols es justificaren o motivaren durant la reunió, malgrat que alguna d’elles en particular, era c

Roger Pons i Paco Sanz hui a Alzira

ontradictòria amb el sentit de les modificacions recollides en la documentació suministrada el 12 de març».

Així el president de Xúquer Viu conclou l’escrit dirigit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer demanant que l’actuació, «torne al moment de la convocatòria perquè es convoque, de nou, al Consell de l’Aigua de la Demarcació conforme a la legalitat».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here