El compositor d’Alginet Ramón Ramos té registrades més de 80 obres musicals

0
149

L’Ajuntament d’Alginet va voler demostrar a la família i al poble la gran vàlua de la seua obra musical

L’alginetí té registrades en la Societat d’Autors més de 80 obres musicals

El mes de juny va començar a Alginet amb un homenatge a un compositor alginetí que té registrades en la Societat d’Autors més de 80 obres musicals. Ramon Ramos ens va deixar el 2012 i per a l’Ajuntament d’Alginet era necessari fer aquest homenatge per la importància i vàlua de la seua obra musical.

L’acte començà a les 11.30 h amb una xicoteta exposició on es mostrava la vida del compositor a través de partitures musicals, fotografies i retalls de premsa.

A les 12 h a l’escenari del Teatre Modern començava l’acte amb una introducció a càrrec de l’escriptor Josep Lozano i un parlament d’Héctor Oltra, llicenciat en Composició i Direcció d’Orquestra i investigador musical especialitzat en la figura de Ramon Ramos que parlà del compositor com a figura clau en la música contemporània valenciana dels últims trenta anys.

L’acte continuà amb la interpretació de la partitura Pentáfono a càrrec de Juan Antonio Pallàs, Irene Simbor, José Vicente Llopis, Jesús Sanfélix i M. Amparo Vidal sota la batuta d’Héctor Oltra.

Aura va ser la segona peça escollida interpretada pel violí de M. Amparo Vidal i Elena Pina amb la flauta va fer sonar la partitura Quasi niente.

A la meitat de l’homenatge, Andrés Valero, músic, compositor, director, alumne i amic de Ramos, va fer un parlament de la música per a banda creada per Ramon Ramos. A més es va veure un vídeo on la banda interpretava Pascaglia i En un vasto dominio.

L’acte continuà amb Jesús Antich al piano i Elena Pina a la flauta fent sonar els acordes d’Après moi. Jordi Simó amb la percussió de la peça El tumbao i per tancar l’acte Jesús Antich, Jordi Simó i Juan Antonio Pallás interpretaren Remors de claredats.

L’Ajuntament va agrair a la família la seua col·laboració, als organitzadors Héctor Oltra, Josep Lozano, Andrés Valero i Jordi Simó el seu esforç, a l’Institut Valencià de la Música els materials deixats per a l’exposició i als músics la seua participació en l’homenatge.

 Sònia Bosch

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here