Alcalde d’Algemesí: «Els que critiquen l’aparcament del Mercat ho fan interessadament, amb mitges veritats»

1
253

Diversos temes estan d’actualitat en Algemesí, on l’oposició no està d’acord de com els ha gestionat l’ajuntament, així com de l’actitud del seu alcalde, entre ells el pàrquing del Mercat i el sou de l’Alcalde.

Davant les manifestacions dels grups de l’oposició publicats en Riberaexpress, hem demanat a Vicente R. Garcia, alcalde d’Algemesí, la seua versió, en esta entrevista:

Pàrquing del Mercat

¿Com funciona el pàrquing del Mercat d’Algemesí?

R.- Està cedit a una empresa, que porta l’explotació del pàrquing, la neteja, la seguretat, del cobrament, donar el servici, i també de l’hora.

Hi ha un contracte de 177.000 € + IVA, la qual cosa nosaltres hem de pagar-los a l’any, pel seu manteniment i treballadors. Se va posar en marxa al febrer de l’any passat, i en eixos primers 10 mesos de funcionament, s’ha arreplegat per tots els conceptes, inclosa l’hora, uns 160.000 €, la qual cosa va haver-hi una diferència de 17.000 €, que hem hagut de pagar + IVA.

Els primers mesos van ser molt deficitaris, perquè la gent no estava acostumat a utilitzar-ho, encara que és un pàrquing molt barat, a 1 cèntim el minut.

¿Per què no ho utilitza la gent?

R.- Ara ho està utilitzant, en un 70% les 24 h., i s’ha notat molt en els últims mesos, de fet hi ha mesos que la recaptació ha superat els 2.000 €, i l’hora torna a utilitzar-se, sobretot en la zona centre que s’està potenciant. Segons estudis, un pàrquing ve a ser rendible a partir del quint any, perquè cal tindre en compte que eixe pàrquing el hem fet amb diners públics

¿En què s’han beneficiat els veïns, i els comerços d’Algemesí?

R.- Un benefici molt alt. Els comerços es queixaven de que la gent dels pobles dels voltants, com Albalat, Polinyàq, Benicull, i fins i tot Guadassuar, no venien a comprar a Algemesí, i cal tindre en compte que hi ha grans comerços i marques, inclós el metge d’urgències, perquè en alguns pobles no ho tenen.

I açò ha permès que gent que no vènia, argumentant que no podia aparcar, ara ho té fàcil i a un cost davall, ja que la persona que ve a comprar, i està 3 h., li costa 1,80 €, inclús el comerç podria assumir eixe cost, perquè al seu client li isca gratis.

El pàrquing té una evolució a l’alça, que serà rendible, però tindrà un patrimoni de 5 milions d’euros, per a la ciutat d’Algemesí, que costen eixos aparcaments, els de rotació si hi ha cent i pic de places a uns 25.000 € , són quasi tres milions d’euros el que costen, i els que són per a vendre , s’han venut 6, dins de la situació complicada que vivim, i els altres ja s’aniran venent, però són ingressos per al poble, i el que ho compra, pagarà el manteniment del pàrquing, els costos i el IBI, al final no és un mal negoci.

Un dels pàrquing que compare algunes vegades és la zona del Teular d’Algemesí, que està en el carrer Albalat, una zona comercial, quan es van fer els pàrquings para mes de 300 places i es van vendre molt poques. L’any 2000 havia llista d’espera per a comprar, esperant que algú venguera. Ara hi ha aparcaments a la venda, perquè hi ha gent que tènia dos o tres cotxes en la unitat familiar, i ara s’han quedat en u.

En Algemesí ha baixat, en mes de mil. els vehicles del parc automobilístic, al quedar-se sense treball la gent i tindre que vendre el cotxe. Ara pareix que la cosa millora, i ja ve gent interessant-se per a adquirir.

La gent que disposa de pàrquing, està molt contenta, i la gent de fora que ho utilitza, parla molt bé del, pel còmode que és al disposar de carrers amples i els lloc còmodes.

¿Quin preu de venda té una plaça?

R.- Al principi estava a 1.800 €/m2, de venda. Una plaça de 12 m2., estava a 21.600 € + IVA, quan en el centre s’han comprat a 40/50.000 €. Si tenim en compte la diferència de preu, i que la compra de l’aparcament és per a tota la vida, no és una concessió per a un temps determinat, per la qual cosa és una bona inversió.

La gent que critica l’aparcament, ho fa interessadament, dient mitges veritats, ja que no han dit, que amb eixe preu és per a tota la vida, i no per a un temps determinat. A vegades la gent es deixa portar pel que diuen alguns intencionadament.”

Sou de l’Alcalde

Sr. Alcalde, també ha sigut criticat, al circular un rumor, de que és un dels alcaldes que mes cobra de la Comunitat Valenciana i inclús d’Espanya, quan Algemesí té una  població de mes de 28.000 h., dient que tenia un sou entre 90/100.000€/anual.

¿que ens diu a açò?

R.- No és veritat, perquè quan jo entre d’alcalde, al juny del 2007, treballava a les vesprades i a la nit, inclús dissabtes i diumenges, i continuava en el banc on jo treballava, fins al 31 d’agost, i durant els mesos de juny, juliol i agost, no vaig percebre res de l’ajuntament.

En vista que estava veient que el treball em desbordava, perquè tènia el càrrec de Subdirector territorial, viatjant contínuament, i se m’escapava l’ajuntament de les mans, i jo volia reorientar i pagar els deutes pendents, orientar la situació econòmica de l’ajuntament, vaig comunicar que tindria una dedicació exclusiva, vaig agafar l’excedència en el banc, i em vaig dedicar per complet a l’ajuntament, i sempre he dit que el meu sou qual era, cobrar 3.180 €/mes, nets.

Actualment estic cobrant un salari brut de 60.710 €/anuals

¿Quantes hores li dediques a l’ajuntament?

R.- Ara, 17/18 hores diàries, i vull fer constar, que des que estic en l’ajuntament, no m’he agafat vacacions cap any, ja que a l’estiu cal preparar les festes. Fa dos anys, vaig agafar 5 dies en l’última setmana d’agost, i 4 dies en un altre any, i quan he delegat l’alcaldia és perquè he hagut d’absentar-me a Madrid , o en representació de l’Ajuntament.

Pel que em dius, l’hora de treball, ve a ser, poc més de 5€

R.- Així és. Nosaltres hem reconduït l’ajuntament, i no hem acudit a Pla de Pagament a Proveïdors, hem reconduït la situació financera, l’últim trimestre del 2013, ens ha eixit una mitjana de pagament, de 17,6 dies a proveïdors, aprox.

En tots els llocs de l’estat ens posa com a exemple, dels millors ajuntaments, quant a gestió, i ells (l’oposició) no poden criticar la meua gestió, l’única cosa que poden distorsionar el meu sou.

L’únic sou que entra en ma casa, de la unitat familiar, és el meu.

No obstant això, per exemple, Josep Bermúdez, exercix de professor a l’institut i a la Universitat per les vesprades, que sumats els dos, mes el que cobra de l’assistència a comissions i plens de l’ajuntament, i si això li afegim el que cobra la seua dona, podria ser que duplicara la seua unitat familiar, respecte a la meua.

El partit socialista, també ens critica, no obstant això, Emili Gregori, és Diputat Provincial a València, i el seu sou gira entorn dels 4.200 € bruts/mensual, mes altres cobraments, per exercir el seu treball.

Segons pareix, hi ha un escrit que inclús està en geogle, publicat el 2007, per un mitjà de comunicació, en la que al·ludia al seu sou de 90/100.000 €/anuals.

¿Ha sigut esta publicació  la que pot haver generat este faula (bulo)?

R.- Potser este fet haja condicionat que continuen donant a entendre i distorsionar el sou que abans he dit que cobrava.

El redactor que ho va escriure, sàvia mes o menys el que podia cobrar, i va dir, “si el cobra, 90 o 100.000 €, es posarà un sou de 90/100.000 €/anuals en l’ajuntament,” i va llançar en premsa, que l’alcalde d’Algemesí, quan entrara, guanyaria 90 o 100.000 €, i a partir d’ací, es va alçar un faula.

Per damunt de mi hi ha molts alcaldes, amb poblacions semblants, o per baix, que cobren mes que jo.

Valoració final que fà Vicent R. Garcia, alcalde d’Algemesí

“A l’Ajuntament d’Algemesí, li he aportat un Patrimoni de 50 milions €, una estabilitat econòmica, ingressos per damunt dels 20 milions euros, hem aconseguit en els últims anys de Fons FEDER 4 milions EUR; Diputació, 600.000 EUR per al Centre de Dia; més de 200.000 € de la Conselleria; subvencions, ajudes, és una aportació a causa de l’esforç i interès per la nostra part.

De jugar en les puntes de tresoreria, d’abans de la nostra primera legislatura, l’ajuntament ingressava d’interessos a l’any 8/10.000€, ha passat a ingressar en els últims 4 anys, 1.014.000€ d’interessos, que han anat a parar al poble.

Només amb el milió catorze mil euros  d’interessos que hem aconseguit, en la primera legislatura, si jo guanye 62.000 €, tinc cobert el sou de 20 anys, al final u és car o no, en funció del que s’aconsegueix i aporta a les arques de l’ajuntament.

Des de l’any passat tenim una obligació els ajuntaments de certificar les factures moroses o impagades, i es fa per part de la Interventora, Tresoreria i Secretari, d’un certificat , i tots els trimestres estem fent, que l’Ajuntament d’Algemesí esta al 0 de factures pendents, i com deia abans, la mitjana de pagament en l’últim trimestre ha sigut de 17,6 dies, i en alguns casos estem pagant per anticipat factures d’empreses que ens fan el servici de neteja, i manteniment, al facturar-nos el primer dia corresponent al mes de treball, no a mes passat, i cobra sobre el 27 o 28 del mes. Als que presenten les factures, a mes acabat, estem pagant-les a menys de 30 dies.”

Eduardo Sala/Riberaexpress

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here