Raúl, l’àngel guardià de les nits d’Alzira

0
191
Raúl Rodríguez pujà al balcó trepant per la finestra

Raúl esta nit vigilant la falla

Raúl Rodríguez porta 10 dels seus 31 anys treballant per la nit; les discoteques, empreses, festes nocturnes, falles constitueixen el seu hàbitat diari, «he vist de tot» confessa baralles, apunyalaments… però mai s’havia vist en una situació com la de la matinada del dijous. Este alzireny és el cap del servei de vigilància d’una empresa d’este sector.

Era, al voltant de la una de la matinada, i vigilava una falla d’Alzira quan rep una cridada telefònica de la seua parella, Tània, que feia de «segurata» en la falla Pintor Andreu. «Raúl corre hi ha un incendi en este carrer», i sense pensar-ho dos vegades agafà la seua furgoneta i es plantà en un vist i no vist en la casa incendiada, «vaig passar tots els semàfors en verd» li diu a Riberaexpress amb un somriure de conmplicitat.

Trepà per la finestra al balcó

La policia local i nacional, avisada per Tània ja estava intentant obrir una antiga i ben sòlida porta de mobila en el número 31 del carrer a uns 10 metres dels ninots sense plantar de la falla. Raúl mirà la façana de la casa i no s’ho pensà dos vegades, com un gat trepà per la finestra i pukà al balcó de la vivenda, amb tres patades a lo kàrate kid tombà la porta i es trobà a Milagros alçada en la habitació però amb els ulls a mitjan obrir sense entendre el que passava.

Un agent de la policia li havia cridat prèviament per telèfon per a preguntar-li com es trovaba però sense dir-li que hi havia un incendi a la casa. «No hi havia fum ni rastre de foc en la habitació de la dona» recordava Raúl, que ràpidament baixà a Milagros per l’escala per eixir al carrer. «L’espectacle que es veia per la porta de vidre del corral era dantesc tenia un fort color taronja i vaig pensar hem d’eixir ràpidament perquè la casa pot anar per l’aire en qualsevol moment».

Després s’ssabentà que hi havien una dotzena de bombones de butà i varies de camping gas. «El soroll que escoltava durant la fugida era del gas que eixia de les bombones, segons em comentaren els bombers, perquè les bombones no exploten quan hi ha al seu voltant una elevada temperatura deixen escapar el gas que porten dins». Milagros havia eixit ilesa sense inhalar gens de fum i ja es trobava al carrer sana i salva.

El seu àngel guardià completà la vigilància fins les 8 del matí, hora en la que es va retirar a sa casa d’Alzira a descansar. Com és habitual cap a les 3 de la vesprada es despertava i  en agafar el mòbil s’ adonà no cabien ja més wat-sapp de felicitacions.

L’heroi de les falles

S’havia convertit en l’heroi d’estes falles, esta nit encara rebia alguna que altra enhorabona mentre vigilava, hui sí, el monument incomplet de Pintor Andreu, un testic mut però que sense ell, probablement Milagros, que havia perdut el seu home feia 15 dies, no ho haguera pogut contar.

Mentre Raúl Rodríguez, a qui li donava vergonya que el fotografiaren, continuarà sent, mentre la resta del poble dorm, el vigilant, l’angel guardià de la nit d’Alzira.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here