La falla Bernat Aliño guanya el primer premi a Sueca per la promoció de l’ús del valencià

0
177

El jurat ha valorat l’ús de l’enginy, la sàtira, la quantia, la qualitat i la normativització dels textos utilitzats en la retolació del monument i el llibret faller

El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca ha acollit este matí el lliurament de la XVI edició dels Premis a l’Ús del Valencià, convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística, i dirigits a les falles del municipi. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Política Lingüística, Raquel Tamarit, han sigut els encarregats de lliurar els tres premis i les tres mencions especials que s’han concedit.

En esta edició, han obtingut les tres mencions especials, dotades amb 100 euros cada una, les comissions Avinguda d’Espanya, Cervantes i Plaça de l’Ajuntament. Respecte a esta última comissió, el jurat ha remarcat que “tot i que hem valorat que es mereixia un quart premi, davant la impossibilitat d’alterar les bases li atorguem una menció que considerem més que especial”.

El tercer premi, dotat amb 300 euros, “pel valor literari que aporta al món de les Falles”, ha sigut per a la Falla Xúquer. El segon, de 500 euros, “per la interessant i curiosa ruta turística que oferix a través de parades de tren relacionades amb aspectes emblemàtics de Sueca”, ha sigut per a la Falla Sucro. I el primer premi, dotat amb 700 euros, ha tornat a aconseguir-lo la Falla Bernat Aliño, “pel treball de recerca de les singularitats i característiques pròpies del nostre terme municipal, i per la tasca de divulgació de les partides”.

La regidora de Promoció Lingüística, Raquel Tamarit, ha assenyalat que “en nom del jurat vull destacar que, un any més, hem pogut constatar, després de 16 anys de convocatòria d’estos premis, que cada vegada es fa més palesa la implicació i l’interés en la correcció lingüística de la majoria de les comissions falleres, tant en la retolació del monument com en el llibret, la qual cosa valora molt positivament este jurat. Així mateix, agraïm la participació de les huit falles que s’han presentat en temps i forma a estos premis”. L’alcalde, Salvador Campillo, ha volgut animar també a totes les comissions a posar especial èmfasi en l’elaboració dels llibrets, “un reflex del treball de tot un any”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here