El PSPV de la Ribera acusa els alcaldes del PP de ser «sumisos» en la problemàtica de l’aigua

0
181
Jordi Mayor, Robert Martínez i Marta Ortiz

«Vosté no pot diluir un problema», així s’ha referit el secretari comarcal del PSPV-PSOE de la Ribera Alta, Robert Martínez, pel que fa a la barreja d’aigua superficial del Xúquer amb la dels pous contaminats de nitrats, decissió presa per la Generalitat per resoldre l’excés de nitrats que pateixen 13 municipis de la Ribera.

El PP no ens farà callar

Els socialistes asseguraren, ahir, en tornar del seu viatge a Brussel.les, que «ni en Europa ni en cap lloc contemplen una ocurrència com ésta» i acusen els alcaldes del PP dels municipis afectats de ser «sumisos i inconcients». El secretari comarcal socialista de la Ribera Baisa, Jordi Mayor manifestà que «el PP no ens farà callar, no consentirem que els veïns de la Ribera siguen de segona».

Els socialistes riberencs consideren que l’aigua dels pous que s’utilitzarà en la barreja «està igualment contaminada de nitrats i en el futur pot augmentar la concentració», per tant demanen que el Pla Hidrològic del Xúquer contemple una dotació de 30 hm3 que satisfaria totalmente les necessitats de la comarca, en lloc dels 10 hm3 que recull l’esborrany presentat pel Consell.

Martínez recordà que la Directiva Marc de l’Aigua «no admet la barreja d’aigua com a solució» i recordà que la Generalitat «malbaratà 25 milions d’euros» en la construcció dels pous de la Garrofera i de la canalització donat que «ara estan abandonats».

No beuré aigua barrejada

Mayor finalitzà la roda de premsa de les direccions comarcals del PSPV advertint «jo no vaig a veure l’aigua barrejada i molta gent de la comarca tampoc».

Els socialistes traslladaren esta problemàtica al president del Parlament Europeu demanant-li que «actue davant el govern d’Espanya perquè done compliment a les determinacions previstes en la Directiva Marc de l’Aigua i en la resta de normes d’aplicació a efectes de garantir el suministrament d’aigua potable a les poblacions necessitades de la comarca de la Ribera del Xúquer sense nitrats, i sense recòrrer a diluir de les aigües obtingudes de la potabilització d’aigües superficials del riu Xúquer amb aigües aconseguides d’acuífers contaminats per nitrats i herbicides».

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here