L’Alcúdia inaugura l’11é Fòrum de la Infància

0
118

Des de 2003, l’ajuntament de l’Alcúdia organitza el Fòrum de la Infància, una reunió trimestral al saló de plenaris de l’ajuntament on l’Alcalde, la Regidora d’Educació i els delegats d’aula de 3r a 6é de tots els centres educatius es reuneixen per tal que els xiquets i xiquetes traslladen al consistori, com fan els regidors als plenaris, aquelles qüestions que els preocupen.

El primer Fòrum d’aquest curs s’ha celebrat el dimarts 5 de novembre, en total acudiren 25 delegats i subdelegats/des de curs, que havien treballat a l’aula prèviament amb els seus tutors i els companys de classe un llistat de temes per a elevar al Fòrum, donant el seu punt de vista sobre les qüestions que directa o indirectament afecten els xiquets i xiquetes del nostre poble
Tal i com va explicar l’alcalde, Robert Martínez, qui va presidir el fòrum, “a hores d’ara l’Ajuntament està treballant en l’elaboració dels pressupostos per a 2014, i no dubtarà a introduir alguna proposta de l’alumnat, amb la intenció que eixos pressupostos siguen vertaderament participatius i tots, fins i tot els més menuts, hagen aportat les seues idees”.
Idees ne van aportar, i moltes, els participants en esta primera sessió del 11é Fòrum de la Infància, les solucions de les quals no sempre són competència de l’Ajuntament . Però en molts casos si, com ara posar en marxa les rutes del “Bus a Peu” a les escoles, o llibres que han trobat a faltar a la biblioteca Municipal. En ambdós casos, l’Alcalde els va donar solució. El Bus a peu començarà a fer-se tots els dijous a partir de la setmana pròxima i quant als llibres, els xiquets faran un llistat de tots els que volen i l’ajuntament els comprarà.
Els delegats i delegades van demanar també tindre contenidors de plàstic i de paper dins les escoles, així com dispensadors de bosses per als excrements dels gossos i papereres per a dipositar-los en certs punts del poble; a este respecte, cal apuntar que alguns d’ells van demanar que l’Ajuntament faça una campanya de l’ús de les papereres. Per últim, la majoria estava d’acord en que volien tornar a tindre cinema els diumenges, un costum que es va interrompre el curs passat i que les AMPES dels diferents col·legis ja estan parlant de recuperar.

En acabar esta primera sessió de Fòrum, la regidora d’Educació, Amparo Amat es va mostrar molt complaguda per la participació i la gran quantitat de suggeriments que li havien traslladat, ja que la idea és fomentar des de l’escola la participació ciutadana, implicant la comunitat educativa en el procés de debat d’idees i recopilació dels suggeriments de que després poden ser traslladades a l’ajuntament a través del Fòrum. “Per a nosaltres és molt important – va afirmar- saber com es veu els poble des dels ulls d’un xiquet”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here