L’IES Arabaista Ribera rep el Premi Carles Salvador per l’ús del valencià

0
158

El Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia atorgarà el divendres 4 d’octubre els XVIII Premis Jaume I, que estan destinats a homenatjar persones, entitats, grups i empreses del nostre País distingits per la seua reivindicació activa de l’ús del valencià com a única llengua pròpia. 

Es concedeixen cinc premis: PREMI CARLES SALVADOR a l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, un institut públic que des de 1983 imparteix l’ensenyament en valencià en secundària, batxillerat i cicles formatius. Els resultats són molt satisfactòria tant en l’àmbit acadèmic com en la formació integral del nostre alumnat.
Aquest centre ha sigut guardonat en concursos i encontres relacionats amb la promoció i normalització de la nostra llengua. Hi desenvolupem nombroses activitats interdisciplinars que fomenten la lectura i l’ús del valencià en els àmbits educatius, familiars i laborals.
Tots els membres de la comunitat educativa de l’IES Arabista Ribera han manifestat el seu agraïment per la concessió d’aquest premi que és el fruit d’un treball constant, seriós i reivindicatiu del professorat, equips directius i AMPA que venim fent en els darrers trenta anys. Encara ens resta molt per fer fins aconseguir la total normalització i dignificació de la nostra llengua.
Els altres premis són: Premi Joan Fuster a Acció Ecologista Agró; Premi Tio Canya a Joan Puchalt i Sanchis; Premi Ovidi Montllor a Obrint Pas; Premi Vicent Andrés Estellés a l’empresa Bressol.
Divendres 4, a les 20’30 h. l’alcalde rebrà la Torxa de la Flama de la Llengua que recorrerà el centre de la ciutat amb música i balls populars. A les 22h, tindrà lloc l’acte de lliurament, presentat per Joanvi Cubedo, a la sala Segle XXI de l’Alcúdia,

L’IES Arabista Ribera felicita al Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia per la creació d’aquests premis que contribueixen a reconéixer la defensa i la consolidació de l’ús del valencià, perquè hem d’anar lluny… sempre molt més lluny.

Alfred Aranda Mata
CAP DE DEPARTAMENT DE VALENCIÀ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here