La crisi pasa factura en la Subhasta de «Palcos» de Carlet que recapta 17.400 €

0
226

 

La subhasta d’anit

La Casa de la Cultura es va omplir, anit, de gent que pretenia  quedar-se amb el cadafal de “sempre”, en la tradicional “Subhasta de Palcos”, dins dels actes programats en les Festes Majors de Carlet 2013.

39 palcos, que es montaran al voltant de la Plaça Major, van ser subhastats amb diferentes preus d’eixida, per Alberto Hervàs, un referent en estes subhastes, pels anys que porta fent-les, i on li dona ixe carácter socarró, tipic en la Ribera. La dinàmica es:

.- Un preu d’eixida que marca el minim, i a partir dell cap amunt.

.- Si hi ha una sola persona que l’accepta, i ningú mes la puja, es per a ella

.- Si ningú accepta el preu d’eixida, “va al garatge”, i es torna a subastar al final, al mateix preu.

 

Maria Angels  Crespo, alcaldessa de Carlet, ens comentava, “que enguany els preus d’eixida havien sigut inferiors a l’any passat, a la fí de fer menys costossa a les families i quadrilles d’amics, les despeses en estes festes, degut a la cris que estem patint. D’aquesta manera, l’ajuntament, s’ha quedat en 2 palcos, en compte de 4, que es va quedar l’any passat.

 

Xifres de la subhasta – Preu d’eixida per baix de l’any passat

El resultat durant la subhasta,  va ser:

32 palcos adjudicats, amb una recaudació de 17.050,00 € – 7 palcos, no adjudicats

Finalitzada la subasta, en comunicaren que dos palcos, s’havien adjudicats, per lo tant, a data d’anit,

34 palcos, adjudicats, amb un import de: 17.400,00 €

 

Preus de palcos adjudicats, mes alts

750 €. – Preu d’eixida: 450 € – nº 15, i 16

700 € – Preu  d’eixida: 500 € – nº 28, 30, i 32

650 € – Preu d’eixida: 500 € – nº 29 – Preu d’eixida: 450 € – nº 13, 14, i 23

600 € – Preu d’eixida: 500 € – nº 31 i 12 – Preu d’eixida: 450 € – nº 34 i 35

Preu mes baix d’eixida

350 €, per als palcos: 2, 19, 20, 24, i 25,

 

Mari Angels, ens comenta este acte

 

Hem tingut el privilegi de contar amb una anfitriona molt especial, a l’alcaldessa de Carlet, que estes dies, segons ens han comentat veins/es de Carlet, “es una veína mes , a la que no li agrada tindre privilegis, mes que quan l’acte ho requerix.”

A la que li hem preguntat,

S’ha nota enguany, la crisis en la subasta, i el no haver.hi fester

R.- Si. Enguany, crec que es el primer any que s’ha notat, i que aixó ha fet que s’hajen quedat palcos per subastar, i es posible que al llarg de la setmana, es puguen adjudicar a les quadrilles, que vegen que s’han quedat lliures.

En previsió per la situació actual, l’ajuntamente, ha fet un esforç molt gran, al baixar el preu d’eixida, i el fet de no haver-hi festers, ,son factors que han condicionat d’alguna manera la subhasta.

Hià que tindre en compte, que el fester, tenen familiars i amics de fora, que solen vindre a gaudir i participar en les festes, i en una colla de vint festers com l’any passat, fà que la cosa s’anime molt.

Els palcos, disposen d’un espai de 2 x 2 m, i el seu preu varie en funció de la seua ubicació en la plaça, respecte a l’escenari dels actes, i de la superficie que puga disposar en la part de darrere, sempre que no molesten, i el denominem el “corralito o comedor”, de l’ubicació de les faroles, i si están al costat dels llocs d’entrada/eixida, es a dir una serie de factors, que fá que un palco siga mes priviligiat que els altres.

Es tradició, que la majoria de palcos, se`ls queden les mateixes persones. Com a curiositat, el nº 22 ha quedat dessert les dos vegades, perque desde fà molt de temps, se’l quedaba una familia, que fà poc ha…….

 

¿Què es fá a partir de l’adjudicació dels “palcos”?

R.- A partir del divendres, dia 6, es farà la plantà de palcos, on cada quadrilla porta la seua estructura metàlica, amb les mesures pactades per a tots igual.

Per ejemple, no tenen que tindre una altura superior a 60 cms., l’escaleta per a pujar, no té que sobreixir d’unes faroles que están instal.lades en la plaça.

Disfruten d’ells, fins al 14 de setembre per la nit, per a sopar i gaudir dels espectacles programats, a partir de les 10 de la nit. L’ajuntament els facilita les taules i cadires, per a sopar, que deuen ser retirades les que estiguen baix, abans de començar l’espectacle.

A partir de les 5 del matí, la get major que ocupa els palcos, sols retirar-se a casa, i són ocupats per les quadilles mes joves, que venen de la discomóvil, fins a les 8 del matí, ballant i divertint-se.

Es produix un recanvi generacional, s’en van els pares i arriben els fills. Hi ha un moment molt bonic, quan a les cinc del matí es buida la plaça, i a partir de les 6, que s’ha tancat la discomóvil, va omplint-se de joves.

 

Eduardo Sala – corresponsal     

Foto: Ajuntament de Carlet

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here