Les festes de Corbera recuperen la Cordà

0
198

La recuperació de la Cordà, despareguda fa molt de temps, la reconversió del Concurs de Xarangues en una Trobada comarcal i l’homenatge al pintor local Ricardo Cebolla Escrivá són los principals novetats de la programació festiva que el municipi de Corbera dedica, enguany, a la seua patrona, la Mare de Déu del Castell.

 Un ample i variat programa que començà el passat diumenge amb la XXIII Matinal Motorista i que continua al llarg d’esta setmana amb tallers, cinema d’estiu, el sopar i ball homenatge als jubilats del poble, prevista per a esta nit així com els campionats de parxís i de truc de demà.

Precissament este divendres, la regidora de Festes Maribel  Gayón resalta el, «merescut homenatge» que tot el poble de Corbera li dedicará al, recentment, desaparegut pintor local, Ricardo Cebolla.

Per a les 7 de la vesprada està previst l’acte institucional «amb la concessió de la Insígnia d’Or municipal a l’artista a títol pòstum». Tot seguit al Cinema-Teatre que porta el nom de l’artista, «descobrirem una placa commemorativa», segons manifesta Gayón a Riberaexpress, «amb una breu ressenya biogràfica del pintor».

I per culminar esta jornada marcadament cultural de divendres, la Banda Ateneu Musical La Lira de Corbera oferirà un concert. A la mitja part es farà l’entrega de premis del concurs de fotografia que ha tingut els següents guanyadors:

Primer Premi per a Esther Giménez. Segon premi per a Ricardo G. Jiménez i tercer premi per a Mónica Capsi.

Altra de les importants novetats de la progoramació constitueix la celebració de la I Trobada de Xarangues, organitzada per la Xaranga F.B.I. i el Bouet Animació, programada per a este dissabte.

Les xarangues participants són; l’Àmbit 33 de Sueca, la Cafrà de Fortaleny, Dessiguidats de Favara i F.B.I. de Corbera. A les 9 del matí es concentraran a l’Avinguda Ribera Baixa i tot seguit eixiran en passacarrer fins la Plaça Major on els participants tenen previst esmorzar. I una vegada recuperades les forces, al voltant de les 10,30 hores faran un passacarrer per tot el poble. A partir de les 12,15 hores protagonitzaran una exhibició conjunta en un acte presentat per Juanjo Boscá.

Altra activitat important per a este dissabte és la tradicional Volta a Peu, que començarà a les 5 de la vesprada per als menuts i a les 7 de la vesprada per als adults.

En la programació prevista per al diumenge cal destacar la Mostra de Folklore Valencià a càrrec del Grup de Danses l’Alter que compeli

Maribel Gayón, regidora de Festes

x el 15 aniversari.

La principal novetat d’estes festes patronals serà la recuperació de la cordà, prevista per al pròxim dimecres, tindrà lloc a les 0,30 hores a la Plaça Major, després del «Correfocs amb Batukada» que farà un llarg recorregut a partir de les 23 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here