Benimodo organitza la «Setmana Estellés» en homenatge al que fora el seu il.lustre veí

1
145

El municipi riberenc de Benimodo s’ha volcat amb el que fora íl.lustre veí seu, durant 17 anys, Vicent A. Estellés i així  l’ajuntament junt els seus habitants han organitzat «La Setmana Estellés» que tindrà lloc del 2 al 7 del pròxim mes de setembre.

Una setmana amb conferències, tallers i exposicions que serviran per homenatjar un del més importants poetes de la cultura valenciana amb motiu de l’aniversari del seu naiximent.

Les activitats començaran el pròxim dilluns amb la presentació de la Setmana Estellés a les 20,30 hores i tot seguit amb la inauguració de la mostra.

Per al dimarts tres de setembre està previst el Taller de poesia «Un pimentó d’Estellés» que impaprtirà el professor, Enric Ramiro. Estracta d’un taller «pràctic per a fer poesies senzilles i que queden impressionants».

El dimecres es podrà visitar l’exposició entre les 19 i les 21 hores, mentre el dijous l’acadèmic, Josep Palomero donarà una conferència a partir de les 19,30 hores.

Dijous està reservat a la projecció de la película «Cos mortal» i la setmana culminarà el dissabte dia 7 amb el «Sopar Estellés» a partir de les 21 hores a la Plaça Machí, que contarà amb les actuacions de Francs Arinyó, Borja Penalba, Tomás de losSantos, Albert Ortega «Bertomeu» i Anatoli Tormos Machí, «El xiquet de Benimodo».

 

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, l’Horta, 1924 – València, 1993). Poeta i periodista. Considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània, és també recordat com el poeta més gran que ha donat el País Valencià, del segle XV fins a l’actualitat, és a dir, des de l’època d’Ausiàs March i Roís de Corella. 


Dels seus llibres de poesia, destaca el segon volum de l’Obra Completa, Les pedres de l’àmfora, que va rebre els premis Lletra d’Or (1974) i Crítica Serra d’Or (1975). Són remarcables també dos poemaris que descriuen el País Valencià: Llibre de meravelles i Mural del País Valencià. Va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1978) i el Premi de les Lletres Valencianes (1984). Diversos cantants han musicat poemes seus. D’entre ells, sobresurt Ovidi Montllor amb Coral romput.

Fou soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. 

1 Comentario

  1. Felicitats a Benimodo per la iniciativa, però m’agradaria recalcar que C. i W., les alumnes que apareixen en la foto, són del meu poble i del meu institut, de Carcaixent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here