Alberto, fill de Miguel Tendillo, l’únic valencià en la final España-Argentina del Cotif

0
321
Tendillo rebutja un baló davant Mèxic
Miguel i Alberto Tendillo en els Arcs

Alberto Tendillo (Montcada, 1995) ha debutat en la selecció espanyola sub 19 en esta edició del Cotif i les seues actuacions ha captat l’atenció del públic i dels agents futbolístics.

Juga en la posició de defensa central, la mateixa que ocupà són pare, Miguel Tendillo ( Montcada, 1961) un mític jugador que defensà els colors del València CF, així com del Reial Madrid, el Múrcia i el Burgos.

El técnic desplaçat al Cotif per part del PSV Eindhoven té clar que un dels jugadors que més li han cridat l’atenció és «el número 28 d’Espanya», el dorsal asignat a Alberto Tendillo que no es trobava en la llista inicial facilitada per la Federació Espanyola de Futbol. El fill menut de Tendillo va sustituir Salva Ruiz després que éste fora cedit, recentment, al Tenerife per part del València.

Miguel, que no s’ha perdut cap actuació del seu fill en el Cotif, manifestà a Riberaexpress sobre les semblances i diferències entre els dos; «som semblants en l’eixida del baló, tenim la mateixa sang freda, però ell colpeja millor baló, el que li falta és ajustar millor les marques, ahí li guanyava jo», diu un pare molt satisfet en veure els progressos del seu successor.

Alberto pegà les primeres patades al baló amb el querubí del Montcada, però ja en prebenjamí passà al València on ha escalat totes les categories. Durant la temporada pasada va botar del Juvenil A al Mestalla.

Esta nit serà l’únic representant del futbol valencià en la final del Cotif que disputaran Espanya i Argentina a partir de les 21 hores. Sobre la gespa dels Arcs destacarà l’elegància i sobrietat d’un xaval de 18 anys que seguix els passos de són pare, qui va vestir en 25 ocasions la samarreta roja de la selecció absoluta.

Miguel Tendillo és recordat, especialment, per aconseguir un gol al Bernabeu davant el Reial Madrid én la última jornada de lliga, que li valgué al València salvar la categoria en una acció en la que es va anticipar a un Vicente del Bosque que jugava en el centre del camp del conjunt madridiste.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here