Algemesí Solidari farà un camp de treball al poble agermanat de Baasneere

0
302

Algemesí Solidari ha completat amb èxit la campanya de “crowfunding” gràcies a la qual podrà subvencionar una part del projecte Baasneere-Algemesí: canviar el món, començar a casa, un projecte de sensibilització ciutadana que pretén conscienciar a la població sobre la injustícia i la desigualtat al món i que mira d’apropar als seus ciutadans una altra realitat i cultura: la del poble agermanat de Baasneere, a Burkina Faso.

Set voluntaris i voluntàries d’Algemesí conviuran i participaran en un camp de treball a Baasneere i, en tornar, duran a terme una sèrie d’activitats per a donar a conèixer la situació i la realitat que viuen els seus germans i germanes del sud, com xarrades i reunions amb col·lectius locals, l’agermanament de classes i l’intercanvi de correspondència entre escoles d’Algemesí i de Baasneere i la realització de xerrades informatives perquè els alumnes del nord prenguen consciència de com viuen els germans i germanes del sud.

A més, el projecte preveu la gravació i difusió entre els centres escolars, associacions locals, la televisió local i les ONG de dos documentals: un sobre la vida dels xiquets i xiquetes de Baasneere i un altre sobre la situació de la sanitat en aquest poble. Els participants del projecte també promouran l’intercanvi de jocs tradicionals entre els xiquets dels dos pobles, portaran medicaments i material escolar i, en tornar, organitzaran una exposició de fotografies sobre la seua estada a Baasneere.

Una part dels diners necessaris per a poder fer realitat aquest projecte s’ha recaptat a través de la plataforma Goteo.org amb aportacions voluntàries de 62 cofinançadors, que han aportat un total de 2155 euros que sufragaran un part dels costs del transport. No obstant això, els interessats a col·laborar poden contactar amb l’ONG a través de la seua pàgina web o Facebook.
El projecte Baasneere-Algemesí: canviar el món, començar a casa, és una més de les accions que Algemesí Solidari realitza en aquesta localitat de Burkina Faso. En 2011, un altre grup de voluntaris ja va participar en un camp de treball per a construir un pou d’aigua potable, enguany està previst realitzar una sèrie de millores en el centre de salut i en un futur l’objectiu és construir una escola de secundària a la població.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here