Alzira, Gandia i Vila-real primers ajuntaments en signar un conveni amb l’AVL per fomentar el valencià

0
98

 L’AVL ha obert una línia d’ajudes dirigida als ajuntaments que ja han firmat un conveni singular amb la institució normativa per a realitzar actuacions de promoció i foment del valencià.

Els primers ajuntaments a acollir-se a les ajudes són els d’Alzira, Gandia i Vila-real, i en breu s’afegiran els d’Alcoi i Vinaròs.

El president de l’AVL, Ramon Ferrer, s’ha reunit amb els regidors de Cultura i de Normalització Lingüística dels tres ajuntaments per a explicar-los les condicions de la línia de cooperació amb els municipis implicats amb l’ús social del valencià, una línia que compta amb una partida pressupostària de 15.000 euros.

Els ajuntaments d’Alzira, Gandia i Vila-real tenen ara un termini fins al 31 d’octubre per a presentar les seues propostes d’activitats dirigides a la promoció i el foment de la llengua pròpia, com ara teatre, recitació de poemes, actuacions musicals, contacontes i publicacions, entre altres iniciatives.

L’AVL subvencionarà aquestes activitats amb un huitanta per cent de les despeses fins a un màxim de tres mil euros, sempre que s’ajusten als criteris de visibilitat social i de qualitat lingüística.

En les pròximes setmanes s’afegiran a aquesta proposta els ajuntaments d’Alcoi i Vinaròs, que ja han sol·licitat firmar un conveni amb la institució normativa.

Laveupv.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here