«El despertar d’un poble» tanca les jornades del 25 d’abril a Algemesí

  0
  175

  El proper diumenge dia 19 de maig, a les 19 h, al Teatre Municipal d’Algemesí tindrà lloc l’espectacle «El despertar d’un poble». Aquest està pensat i dissenyat dins les jornades 25 d’abril, posades en marxa per una plataforma d’associacions algemesinenques, coordinada per l’associació L’Ullal Cultural, que es va constituir el mes de gener amb la finalitat de rebifar una data emblemàtica, que, tanmateix, els darrers anys havia perdut molta empenta en la nostra ciutat. És cert, i les xifres de participació en les jornades ho corroboren, que hi havia a Algemesí i a la Ribera gent que desitjava que es posaren en marxa activitats com les que s’han realitzat, i també espectacles com aquest, on artistes que utilitzen la nostra llengua i parlen de la nostra terra, de la seua realitat passada, present i futura, foren els protagonistes.

  Els elements entorn als

  Botifarra actuarà este diumenge a Algemesí

  quals girarà l’espectacle del diumenge seran diversos. En primer lloc, la lectura de textos relacionats amb diferents aspectes de la cultura valenciana que volem reivindicar, i que seran llegits per membres del grup Confiteor. Els textos seran acompanyats per muntatges audiovisuals a càrrec de Joanra Estellés (la Casa Cantonera). Aquests textos, a la vegada, donaran peu a l’actuació de quatre intérprets amb experiència dilatada i prestigi consolidat dins el panorama de la música popular valenciana: Nèstor Mont, Eva Dénia, Miquel Gil i Pep Gimeno «Botifarra». Ells ens oferiran diverses peces del repertori tradicional. També col·laboren amb l’espectacle agrupacions locals amb llarga tradició, com són la Schola Cantorum, que interpretarà diverses peces també de caire popular, el grup de Danses Berca i la Nova Muixeranga. Finalment, cal dir que l’espectacle estarà conduït i presentat per l’actor d’Algemesí Xavi Navarro.

  Es pretén que les dues hores, aproximadament, que puga durar l’espectacle siguen una mostra del nostre folklore, de reivindicació de la nostra música i dansa tradicionals i, en definitiva, de la voluntat ferma de posar en valor el que som i el que tenim. Que el futur del País Valencià no es pot fer sense tenir clar aquest passat i aquesta essència, i que des d’ell podem fer un futur millor.

  Les entrades es poden adquirir a ticketea.com, fins el divendres. També una hora abans de l’espectacle es podran comprar directament en la taquilla del teatre.

  Demà divendres dia 17 tindran lloc també dos actes més relacionats amb les activitats entorn del 25 d’abril. El primer serà la presentació del llibre de Víctor Labrado, Les trobades. 25 anys d’Escola Valenciana, a les 19.30 h a la sala Vicent Castell de la Biblioteca Pública Municipal d’Algemesí. I el segon, el Correfoc, ajornat dues vegades a conseqüència de les pluges, a càrrec dels Dimonis de Campanar i del grup de percusió Trabukatu, a les 23 h en el carrer Nou d’Algemesí.

  Carmel Ferragud – President de L’Ullal Cultural d’Algemesí

   

  Dejar respuesta

  Please enter your comment!
  Please enter your name here