El Jardí de l’Alegria i Joan XXIII fan 40 anys

1
329
Jardí de l’Alegria

JOAN XXIII

A Carcaixent es respira ja el flaire de la pólvora, es senten els primers compassos de la música festera i, tant de bo, es veuen ja les cares d’alguns ninots ansiosos per asomar-se per les finestres de les cases d’aquesta ciutat riberenca.

Fer una passejada per l’ambient faller de Carcaixent és fer-ho també per una petita història col·lectiva de les comissions falleres de la ciutat, que actualment planten monument. Per aquest motiu, us presentem, en diverses entregues, els representants de les comissions carcaixentines i una mica de la seua història.

Aquest exercici faller és important per a totes les falles locals, però més si cal per a dues comissions que estan de celebració. Enguany acompleixen els seus primers quaranta anys de vida fallera, i segueixen amb la mateixa il·lusió que el dia de la primera “plantà”.

Aquestes comissions són les de la Falla Jardí de l’Alegria i Falla Avinguda Joan XXIII. Dues de les comissions amb més arrelament històric actual i que al llarg de quaranta exercicis fallers consecutius no han deixat de fer festa i donar vida i color a la ciutat de Carcaixent.

 

Falla Avinguda Joan XXIII

Naix en 1973 i és coneguda popularment com La Pio. Aquesta falla ha estat sempre entre les capdavanteres de la ciutat i ha aconseguit diversos primers premis en monuments, presentacions i llibrets. Junt amb Cánovas del Castillo, Plaça Major i Plaça de les Dies, ha aconseguit el triplet de primers premis en un any. La falla Avinguda Joan XXIII es va consolidar dintre del món faller carcaixentí en els anys vuitanta i noranta, plasmant espectacles delitosos en les seues presentacions falleres. En elles han col·laborat actors del panorama teatral i televisiu valencià com Carles Alberola o Alfred Picó.

Falla Jardí de l’alegria

Va nàixer en 1973 com una falla de joves encarada a passar-ho bé. Es va convertir en un grup punter a Carcaixent, lluitant durant anys per estar dalt als premis. Actualment conté una de les comissions més nombroses de la ciutat destacant pel seu enginy i les ganes de donar-li color a un barri sencer. El Jardí, com es coneix entre el món carcaixentí va créixer al llarg dels anys vuitanta i en la primera dècada del nou mil·leni ha fet l’estiró que l’ha conduïda a ser una referència fallera, sense cap mena de dubte.

Enhorabona a ambdues comissions i tant de bo en siguen, almenys, quaranta anys més.

David Vidal

 

 

 

 

1 Comentario

  1. La falla jardí de l’alegria com diu l’article es va fundar amb gent jove. Aquesta gent proveníem de dues penyes, El Niu i La Gàbia, la primera érem gent més jove les noies teníem sobre els 15 anys i els nois uns 19, la segona uns dos anys més respectivament. Es va fundar perquè l’autoritat compentente «no oblidem que estàvem en una dictadura» ens va obligar a tancar nostres locals de diversió i llavors es van buscar a dues persones amb majoria d’edat per muntar la falla i així poder tenir un local per a les dues penyes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here