Els Germans Parra passen directament de la categoria infantil a la Champion fallera

1
254
«Camí cap a la fantasia» és el lema d’enguany
Iván Parra

Iván i Roberto Parra són uns experts en monuments infantils, categoria en la que han aconseguit nombrosos premis durant els més de 15 anys d’experiència acumulada. Ara han decidit botar, directament, de la categoria infantil a la Champion de les falles d’Alzira.

L’any passat, de colp a repent, decidiren acceptar el repte, «vingueren de Camí Nou a dir-nos que la falla la teniem que fer nosaltres». Com sol ser tradicional en estos casos els artistes comencen per les categories més baixes per anar pujant poc a poc. Però la comissió Camí Nou que els coneix ben bé davant els premis aconseguits en la infantil els plantejà passar a jugar directament la Champion dels monuments.Iván i Roberto Parra, dos germans artistes d’Alzira es movien com peix en l’aigua fent falletes infantils, un treball amb el que havien acumulat una experiència superior als 15 anys. Havien acumulat nombrosos premis, fins i tot, un merescut reconeiximent en el sector d’artistes fallers de monuments infantils.

Ni més ni menys que l’exercici següent al que esta falla aconseguia el primer premi de la secció Especial, a més de competir amb els dos rivals més forts de les falles d’Alzira, Plaça Major i el Mercat.

Responsabilitzats però, sobre tot il.lusionats amb el repte, treballen de valent des del mes de maig per no defraudar a la comissió que ha confiat en ells; «pensem que el monument els ha agradat, estan prou contents» diuen els germans Parra, i sobre tot després que aconseguiren el Ninot Indultat de la secció Especial. Tenen clar que es troben davant «una comissió exigent perquè és una falla, tradicionalment molt competitiva».  

Els monuments grans són un altre món

Iván Parra diu que «els monuments grans són un altre món», Roberto considera que «hi han considerables diferències, en les infantils es cuiden els detalls, mentre en les grans el més important és el volum».

La fantasia i la mitologia és l’eix de la falla Camí Nou d’enguany, on no falten les crítiques a la corrupció, a la crisi immobiliària, a les retallades i fins i tot a l’aigua no potable d’Alzira.

El monument abasta els 17 metres d’alçària i els 11 metres de diàmetre i està fet sobre tot de suro blanc, a més de fusta i cartó.

Els germans Parra, ajudats per dos treballadors i per «la nostra mare que fa les flors a casa» debuten enguany en la Champion i malgrat això aspiren a guanyar-la. El premi al Ninot Indultat de la Junta Local Fallera va ser un avís als seus rivals perquè no es refien.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here