L’Espurna C.S.A.,un nou espai cultural i social a Almussafes que conta amb 300 socis

0
142

Un total de 300 socis integren, «L’espurna C.S.A» una nova associació local que oferix un espai obert a alternatives culturals, socials, solidàries i esportives.

Almussafes és una localitat de la Ribera Baixa que sempre ha destacat per les seues inquietuds culturals, artístiques, socials i esportives i prova d’això les més de 70 entitats locals existents en l’actualitat. L’última incorporació al moviment associatiu ha sigut l’Espurna C.S.A., un nou espai cultural i social, constituït el passat mes d’octubre, i que en estos moments ja compta amb 300 associats de totes les edats. Espectacles, cursos, tallers, cineforums, xarrades col·loquis o Kafetes solidàries són exemples clars de les activitats que els integrants de l’Espurna estan oferint mensualment a aquelles persones que decidisquen visitar el seu centre d’oci, emplaçat en una antiga nau industrial del nucli urbà.

Fa poc més de tres mesos, es va crear a Almussafes el Centre Social Autogestionat l’Espurna, prèvia rehabilitació de la seua seu, l’antiga nau industrial de Fruits Secs Escriba del carrer Romaní, número 3, per part d’un grup de mig centenar de persones emprenedores de la pròpia localitat i també de la població veïna de Benifaió.

Un ambiciós projecte de futur mou als components del C.S.A: oferir-li al poble un espai obert a iniciatives i propostes, on els ciutadans puguen participar de forma activa amb diverses activitats culturals, socials i artístiques. “Una espurna de llum per a véncer la foscor” és el lema de l’associació, que oferta mensualment una agenda d’activitats – que es desenrotlla de dijous a diumenge – en què la celebració de Jam Sessions, espectacles teatrals, concerts, recitals de poesia, cinefòrums, cursos de guitarra, tallers de costura amb roba reciclada i inclús trobades animalistes són part de les opcions triades. “El foment de l’esport també és una de les nostres inquietuds, per la qual cosa en estos moments estem treballant en la creació d’un rocòdrom en les nostres instal·lacions, que permeta la pràctica de l’escalada sense desplaçaments a la muntanya”, expliquen els membres del col·lectiu.

Dissabte passat dia 26, l’Espurna va eixir al carrer per a donar-se a conéixer amb una original proposta cultural. Des de les 10 i fins a les 19 hores, el parc Central va acollir un estand d’intercanvi de llibres, discos i pel·lícules usades, que va obtindre una gran resposta ciutadana. De manera complementària, els integrants de l’associació van oferir tallers de maquillatge i globoflèxia per als xiquets i una actuació còmica del grup de pallassos Merkromina Circus.

El C.S.A. «l’Espurna» ja ha comptat amb la col·laboració de diferents associacions locals com el Grup Poètic l’Argila de l’Aire, La Fera Teatre, el grup de dansa Dansa Nova Terra, la Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes, la Cooperativa Agroecológica Nova Terra, l’Associació Proiectio Scena i la col·laboració desinteressada de molts particulars d’ambdós municipis, que no han dubtat a involucrar-se en el projecte.

Així mateix, la implicació en iniciatives socials és uns altres dels senyals d’identitat del col·lectiu, que ha participat en programes d’arreplegues d’aliments, duts a terme per Festers Vila d’Almussafes i per l’Ajuntament de Benifaió.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here