Les estreles del cine tornen al centre d’Alzira

1
578
La Sala 1

 

Els cines Colón esta nit

Ava Gadner, Malon Brando, Kevin Kostner, Clint Eastwood, Angelina Jolie i el mateix Brad Pitt entre moltes altres estreles cinematogràfiques tornen a desfilar pel centre d’Alzira, gràcies a Pablo Calvo, un romàntic emprenedor del sector, que junt la seua dona s’ha empenyat en resucitar sales de cines mortes, no precissament en batalles de ficció.

«Torna el cine, torna al cine» és el lema de l’empresa familiar Kineland Producciones SL, que acaba de reflotar les quatre sales de  l’emblemàtic Cine Colón, ara rebatejat com el Kineland Colón.

La família Calvo, que havia viscut a Benimuslem durant sis anys, ha començat la seua tasca recuperadora en Alzira, «volem que la gent torne al cine, el preu no ha de ser un impediment, els espectadors no han de sentir-se atracats per a veure una película».

Sessions matinals i preus econòmics

El nou gerent, mentre atén en taquilla les preguntes d’una possible espectadora,  explica a Riberaexpress els competitius preus; l’entrada normal val 6 euros, però sols pagaran 5 euros els menors de 12 anys, els poseïdors del carnet jove, els jubilats i pensionistes, a més dels discapacitats i famílies numeroses. El dia de l’espectador serà els dimecres i només costará 4 euros i les sales estaran obertes «tots els dies de l’any»

El nou Kineland Colón oferix, a més, sessions matinals els dissabtes i diumenges per adults i també per als menuts amb películes de dibuixos a tan sols 2€.

Uns preus que també són «molt econòmics»  per a la beguda i les borles que costaran, habitualment, entre 1 i 1,5 euros, articles que estaran,a més,  a la venda per als vianants de la zona.

Els espectadors poden veure estos primers dies películes clàssiques, de reestrenament i versions originals, però «abans de finalitzar este mes oferirem algunes per estrenar» diu un gerent prou satisfet per l’acolliment dels primers dies, «no ens podem queixar, encara no hem fet publicitat, estic segur que tindrem èxit».

Relació social

Kineland Produccions ha llogat les instal.lacions a l’empresa de la família Soler de Turís, qui va alçar este cine fa més de 40 anys. La sala original va ser transformada en la dècada anterior en 4 sales; la número 1, situada en la primera planta és la més gran amb una capacitat per a 700 espectadors. Anit es projectava la película «De óxido y Hueso». La resta de les sales ocupen la primera planta i tenen diferents capacitats; 400, 200 i la més menuda que apenes supera el centenar de butaques.

Per cert els comerços del centre d’Alzira han ficat l’estora roja per a rebre, de nou a les estreles cinematogràfiques de tots els temps; el directiu de l’Associació Empresarial Alzira, Javier Carbonell, considera que la reobertura dels cines Colón «crea una relació social» i «potencia el model de proximitat».

Una parella, mentre mira la cartellera, mostrava la seua satisfacció al veure el cine obert «perquè no tenim que agafar el cotxe els majors i els xiquets no es veuen, a partir d’ara, obligats a fer una llarga i perillosa caminata a peu per veure una película».

Ara, l’atrevit empresari  confia que la màgica ficció del cine supere, al menys en esta ocasió, a la trista i crua realitat de la crisi.

Riberaexpress

 

1 Comentario

  1. Y fíjense ampliando la foto de las taquillas ¡que además se puede pagar en pesetas la entrada al cine según el cartel!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here