Una empresa d’Alzira invertirà 158.000 euros per cultivar fruiters en l’Hort de Redal (Video ATV)

0
215
L’Hort de Redal es troba junt el Xúquer i el malecó d’Alzira

La Corporació municipal d’Alzira té previst adjudicar, en el próxim plenari, l’explotació de l’Hort de Redal a una empresa local, Fruites Tot l’Any SL, que deurà invertir un total de 158.400 euros en els primers tres anys dels 15 anys que correspon l’adjudicació.

La mercantil alzirenya arrancarà els tarongers abandonats i netejarà la parcel.la per cultivar fruiters, concretament les últimes varietats de bresquilleres, segons ha manifestat a Riberaexpress, el regidor d’Agricultura, Enrique Montalvá.

164 fanecades de bresquilleres

La zona, de titularitat municipal cedida a la firma agrícola, abasta un total de 164 fanecades, és a dir 143.862 m2, dels que 117.000 corresponen a l’Hort de Redal i 26.000 m2 a l’Hort de Simarro, parcel.la colindant amb l’anterior.

Horts urbans

L’empresa adjudicatària es compromet, segons el plec de condicions, a cedir una fanecada, algo més de 800 m2 a l’Ajuntament que la destinarà a cultius ecològics. Segons Montalvá es dividirà en «8 horts urbans que podran ser cultivats per distints agricultors que produiran fruites o hortalisses destinades al autoconsum». Per l’Hort de Redal passaran grups escolars així com agricultors interessats en conèixer les característiques de les noves varietats de fruiters que es cultiven.

La creació de llocs de treball junt la «seguretat i neteja de la zona» són els «advantatges» que presenta este destí de l’Hort de Redal, segons el responsable de l’àrea municipal d’Agricultura. Montalvá ha assegurat que «és el millor que es podia fer, donat que fa falta una gran inversió i ésta és la única empresa presentada».

RIBERAEXPRESS (Text i fotos)

VIDEO ALZIRA TÉ VEUhttp://alzirateveu.es/z161.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here