EU-Alzira insta a l’Ajuntament a aclarir el futur d’Alzira Ràdio

0
159

EU-Alzira insta a l’equip de govern de l’Ajuntament i a la Sra Bastidas que explique públicament quins són els seus plans de futur i viabilitat de l’emissora municipal.

Des d’EU hem preguntat en diverses ocasions per la situació d’Alzira Ràdio i en el mateix plenari de juliol (en què es donava compte del balanç de l’emissora en el 2011) el sr regidor d’Hisenda, Enrique Lahuerta, a les nostres preguntes sobre el pla de futur, va respondre que l’emissora tenia els aspectes de millora resolts i que hi havia diversos plans de viabilitat per a la emissora. En el que portem de legislatura, no s’han comunicat públicament, ni s’han debatut en cap plenari, el màxim òrgan de decisió.

D’una altra banda, EU ha mantingut reunions amb la sra regidora de Comunicació i amb el director gerent de l’emissora sobre la situació d’Alzira Ràdio, i en cap cas s’ha avançat cap mesura substancial.

Això no obstant, a hores d’ara, s’ha notificat un ERO als treballadors. I en l’actual situació no es pot consentir la destrucció de llocs de treball. A més a més, la sra Alcaldessa va prometre públicament que no hi hauria retallades en el personal de l’Ajuntament.

Recordem que la societat anònima Alzira Ràdio, quan es va crear el 2004 sobre l’emissora municipal existent, es va fer argumentant que, amb una teòrica privatització (que no és tal), es generarien beneficis. De nou, tenim una altra prova més que no és així. De les societats municipals, és la que ha presentat sempre uns números més delicats. De fet, la despesa municipal ha rondat en tot eixe període els 200.000 euros. I no s’han produït mai beneficis: des d’un màxim de 50.000 euros, en el 2011 a penes s’ingressaren un poc més de 10.000 euros (segons dades municipals, fins fa uns mesos enguany s’havien augmentat uns 20.000).

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “amb la crisi hi ha hagut una caiguda d’ingressos publicitaris de vora un 70%. En qualsevol cas, l’equip de govern deu una explicació a la ciutadania de per què no ha posat en marxa unes altres mesures que frenaren la situació de l’emissora i s’haja arribat a aquest punt. I en aquest sentit EU exigirà responsabilitats polítiques a l’equip de govern per aquesta mala gestió durant anys. Entenem que han faltat instruments per fer front a aquesta situació. Des d’EU hem proposat en diverses ocasions que hi haja una col·laboració del Consell de Comerç perquè s’oferisquen altres iniciatives, que compte amb el seu suport i implicació. De la mateixa manera, en els anys de bonança es deuria haver arbitrat una mancomunitat amb altres emissores locals de la comarca, hi ha una mitja dotzena. Aleshores, es podrien haver fet les inversions tècniques necessàries, com han fet les televisions locals, per exemple, per compartir despeses i ampliar els serveis. Pensem que encara s’està a temps de tractar de dur a terme aquesta iniciativa.”

Segons el regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EU defensem un model públic de gestió, i entenem que un mitjà públic de comunicació a nivell comarcal és útil i necessari, per la seua proximitat i per la implicació de molts sectors socials. Lamentem la falta de propostes clares per part de l’equip de govern, tot i tindre en anys de bonança aquells números damunt la taula”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here