El forner d’Alzira que ven el pa a 20 cèntims ha multiplicat per 15 la venda en tres dies

0
186

Ángel i José Manuel Aparisi estan desbordats, els tres forns que regenten al carrer Bailén, Pere Morell i Major Sant Agustí es trobaven a rebentar des de primeres hores del matí, la culpa la té la seua iniciativa de reduir, fins 0,20 euros el preu del pa. «Mes a mes baixaven les vendes del pa i de tots els productes en general», comenta José Manuel a Riberaexpress, i per tant decidiren imitar la iniciativa presa en Quart de Poblet i Torrent, baixar el preu, no sols del pa, sinò com recullen els fullets publicitaris, els dels curasans, peces de bolleria i pastissets de peix i tomaca entre d’altres.

Els dos forners d’Alzira asseguren que «hem fet números i val la pena» donat que en tan sols tres dies «hem multiplicat la venda de pa per 15 ó per 20 i la venda de la resta de productes també ha pujat molt».

Tenim molts més clients

El número de clients dels tres forns s’ha incrementat de forma considerable, «tenim molts més clients que abans», manifesten i també ha augmentat el número de barres i productes que suministren a cafeteries, bars i restaurants.

José Manuel assegura que el pa rebaixat «manté la mateixa qualitat», tot i que en lloc de pesar 250 grams, la nova barra sols pesa 200 gr.

Terrorisme ó guerra del pa

Cap dels dos forners s’ha arrugat davant les pressions fetes pel Gremi de Forners d’Alzira, «més d’una distribuidora de farina ens ha manifestat que no podien servir-nos gènere perquè els altres forns d’Alzira no li comprarien, però hem trobat tota la farina que ens fa falta i bon preu». I afegix «si nosaltres hen començat la guerra del pa, ells estan fent terrorisme», diu considerablement molest, mentre el teléfon no para i les barres de pa eixen com a xurros del forn del carrer Bailén.

Fins allí, Ana i el seu home s’han desplaçat des de el carrer Pere Esplugues per comprovar que és veritat el que li havien dit; «hem vist la propaganda i estem açi comprant pa i curasans», manifestaren a Riberaexpress. Al mateix temps, Luis, un jubilat del barri, comprava una barreta i un pastisset de tomaca, «estic molt content per esta iniciativa, perquè el govern beneficia a uns per a pagar els de sempre».

La demanda es tal que a les 9,30 hores del matí s’han acabat les existències i els clients deuran tornar en una mitja hora si volen beneficiar-se de l’extraordinària rebaixa nadalenca.

Mentre la tenda d’Aparisi que fa cantó a Major Sant Agustí i a la Plaça Major, està plena de gom a gom; una dona carrega huit barres de pa per a tot la família i es mostra «encantada» davant els nous preus «donada la difícil situació econòmica que travessem moltes famílies».

El propi, forner considera que calia pendre iniciatives davant la crisi, «fa unes dies -confessa José Manuel- arribarem a demanar-me llet a la porta de ma casa».

 Text i fotos: Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here