Algemesí fica en marxa la Plataforma per l’Ensenyament Públic

0
229
Concentració contra les retallades en Algemesí

La Plataforma per l’Ensenyament Públic d’Algemesí, PEPA, pretén sumar esforços davant les administracions per tal reivindicar l’escola pública d’Algemesí.
El passat divendres el col·legi Cervantes va albergar la reunió constitutiva de la Plataforma per l’Ensenyament Públic d’Algemesí a la que van acudir una nodrida representació de membres de les ampes, docents i alumnes de les escoles i instituts públics de la ciutat. La finalitat d’aquesta primera trobada, a banda de la constitució de la Plataforma, era la posada en comú de la informació que manegen els membres que formen la comunitat educativa local.

També va servir per advertir de la situació que s’està vivint ja als centres educatius públics de la ciutat com a conseqüència de les retallades en educació. L’objectiu de la PEPA és treballar conjuntament perquè l’escola pública no perda la qualitat que ha tingut fins ara i per conscienciar a la ciutadania de les repercussions les retallades a la localitat.

D’aquesta primera presa de contacte es va concloure que cada centre detallarà quines són les seues mancances en diverses matèries com són els recursos humans cada volta més minvats: educadors, mestres de compensatòria i altres suports. Així mateix, cada col·lectiu, i centre, s’ha compromès a fer un llistat de les necessitats que l’escola o institut té pel que fa al manteniment de les seues instal·lacions, i que hui per hui no estan sent cobertes per les administracions, autonòmica i/o local, segons els casos.

La recopilació de necessitats, que les escoles i instituts realitzen, se posarà en comú i se donarà a conèixer en la propera reunió de la PEPA que se celebrarà a desembre.

Problemes reals

Com a casos particulars es van exposar els problemes que ja s’han patit en alguns centres com és el cas de l’IES Sant Vicent Ferrer pel que fa al cobriment de les baixes de personal docent. En aquest cas se va explicar que d’incompliment de la norma per la pròpia conselleria ha fet que baixes professionals que es coneixien des de l’estiu s’hagen tardat mes i mig en cobrir. La política de la conselleria de no suplir les baixes ha provocat un gran malestar en tota la comunitat educativa: pares, mares, alumnes i professors que han hagut de patir-les. També s’advertí de les pretensions de la Conselleria d’Eduació envers a temes tant importants com la pretensió d’imposar la “jornada continua” a les escoles. Aquesta pretensió de la Conselleria, com se va informar a la reunió, deixaria fora de les escoles públiques recursos essencials per a la conciliació de la vida laboral i familiar com són els menjadors escolars.

La situació econòmica dels centres també va ser altre punt dels que se van exposar en la reunió. Es dona la circumstància que bona part de les escoles d’Algemesí deuen diners als seus proveïdors perquè l’últim pagament fet per la conselleria se remunta al segon quadrimestre del curs passat. A la reunió també se va tractar la problemàtica de moltes famílies que encara no han cobrat les beques de llibres del curs passat mentre s’han concedit les noves beques per aquest curs.

La sessió va contar amb la participació d’un membre de la Plataforma Per l’Ensenyament Públic de la Ribera, que va informar de com s’està funcionant a nivell comarcal. Es va decidir que la PEPA s’integrarà en la Plataforma Comarcal i que se treballarà des d’Algemesí, conjuntament amb altres localitats, per a la seua dinamització.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here