Saragossà en Alzira: «Les estructures del valencià popular deuen ser els fonaments del valencià culte»

0
580
Pura Santacreu
Abelard Saragossà durant la presentació de la revista

El director d’Aula de Lletres Valencianes, Abelard Saragossà i le profesora de valencià de l’IES Rei en Jaume, Pura Santacreu, han presentat esta nit a Alzira la nova revista editada per Taula de Filologia Valenciana.

Una publicació dirigida als «interesats en l’ús del valencià i en el seu aprenentatge» segons ha manifestat Santacreu, per a qui suposa, a més «una eina de treball per als professionals preocupats per la llengua». És tracta d’una «excel.lent» revista, que ha estat il.lustrada per l’artista de l’Alcúdia, Manolo Boix.

Està dividida en cinc parts; la primera recull estudis i treballs d’investigació, la segona, documents, experiències, propostes i informes. En la tercera l’equip de redacció format per sis membres l’ha destinada a resenyes i crítiques, mentre la quarta està reservada a les ponències tractades en la «·Jornada sobre el valenciá», celebrada a Sueca. I per últim la cinquena està dedicada a una breu informació de llibres publicats per membres de Taula, l’any anterior.

Saragossà, assenyal’a que Aula de Lletres Valencianes pretèn ser «un mitjà per que els docents de valencià reflexionen per millorar l’asignatura». El director afegí que «cal millorar el valencià culte», perquè siga «més identificador» i segons la seua opinió «les estructures del valencià popular deuen ser els fonaments del valencià culte». Una llengua que, afirmà, «és un factor destacat de la identitat del poble valencià».

També va intervindre en la presentació el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal, qui va apostar per «acostar el valencià culte al popular».

L’acte va estar presentat pel tècnic lingüístic de l’Ajuntament d’Alzira, Leonardo Giménez, que es mostrà partidar de «reforçar la parla valenciana, així com «d’un model assequible ací i assequible allà, des de la responsabilitat de la unitat de la llengua».

Ribearexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here