Els escolar prenen l’Ajuntament de l’Alcúdia

0
183

Des de fa 10 anys, l’ajuntament de l’Alcúdia organitza el Fòrum de la Infància, una reunió trimestral al saló de plenaris de l’ajuntament on l’Alcalde, la Regidora d’Educació i els delegats d’aula de 3r a 6é de tots els centres educatius es reuneixen per tal que els xiquets i xiquetes traslladen al consistori aquelles qüestions que els preocupen.
El primer Fòrum d’aquest curs s’ha celebrat el dimarts 6 de novembre, en total acudiren 22 delegats i subdelegats de curs, que havien treballat a l’aula prèviament amb els seus tutors i els companys de classe un llistat de temes per a elevar al Fòrum, donant el seu punt de vista sobre les qüestions que directa o indirectament afecten els xiquets i xiquetes del nostre poble
Tal i com va explicar la regidora d’Educació, Amparo Amat, qui va presidir el fòrum degut a que l’alcalde es trobava indispost, “a hores d’ara l’Ajuntament està treballant en la elaboració dels pressupostos per a 2013, i no dubtarà a introduir alguna proposta de l’alumnat, amb la intenció que eixos pressupostos siguen vertaderament participatius i tots, fins i tot els més menuts, hagen aportat les seues idees”.
Idees ne van aportar, i moltes, els participants en esta primera sessió del 10é Fòrum de la Infància, les solucions de les quals no sempre són competència de l’Ajuntament . Però en molts casos si, com ara el posar ascensor als col·legis públics de Batallar i Heretats, una actuació que els xiquets demanaren i que l’ajuntament tenia ja prevista. Este mateix mes de novembre s’instal·larà el del col·legi Batallar i en estiu el de Heretats.
Els delegats i delegades van demanar també un parc per a discapacitats, més zones verdes, més passos de vianants, ampliar el carril bici a zones on ara no arriba i posar pàrquings per a bicicletes en algun col·legi que encara no en té. Altre tema que els preocupa molt i en el qual coincidiren és el de la falta d’urbanitat dels amos de gossos que no netegen les deposicions dels seus animals. Els menuts proposaren campanyes de conscienciació com ara el repartiment de bosses i d’un fullet explicant el que s’ha de fer, també proposaren multes en metàl·lic per als infractors. La regidora els va explicar que totes estes iniciatives ja s’han pres i que la multa vigent és de 90€, però no va descartar continuar fent campanyes en este sentit.
En acabar esta primera sessió de Fòrum, la regidora Amparo Amat es va mostrar molt complaguda per la participació i la gran quantitat de suggeriments que li havien traslladat ja que la idea és fomentar des de l’escola la participació ciutadana, implicant la comunitat educativa en el procés de debat d’idees i recopilació dels suggeriments de que després poden ser traslladades a l’ajuntament a través del Fòrum. “Per a nosaltres és important – va afirmar- saber com es veu els poble des dels ulls d’un xiquet”

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here