Compromís demanarà la creació d’un Banc d’Aliments a Carlet

0
401
Maria Josep Ortega

El grup municipal del Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Calet presentarà una moció per al proper plenari demanant la creació d’un Banc d’Aliments a Carlet que siga gestionat pel propi personal de l’Ajuntament o bé a través d’acords amb ONG’s o d’altres tipus d’entitats solidàries sense ànim de lucre.

El regidors del Bloc-Compromís sol·licitaran també a l’alcaldia la celebració d’un conveni amb les superfícies comercials dedicades al sector de l’alimentació per tal que els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats i supermercats, puguen ser recollits i distribuïts a través dels bancs d’aliments.

La portaveu del Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Carlet ha manifestat que: “segons un estudi de Càritas el nombre de famílies que viuen per baix del llindar de la pobresa, arriba ja a tocar el 24% del total de les famílies de l’Estat Espanyol i la creació d’un Banc d’Aliments municipal a Carlet suposaria un avanç i un respir per a tantes famílies del nostre poble que estan passant uns moments tan difícils i que no poden fer front a les despeses més bàsiques”.

Els Bancs d’Aliments són fundacions benèfiques independents i sense ànim de lucre, que tenen com a objectiu lluitar contra la fam que es pateix ací i evitar que els aliments consumibles, però no comercialitzables, siguen destruïts i, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.

Per últim, la portaveu de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha afegit que “Gràcies a una gestió del portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, la Cooperativa CONSUM ha decidit fer extensible a la resta de pobles i ciutats valencianes el conveni signat amb Almussafes –amb alcaldia del Bloc-Compromís- de donació i retirada de productes d’alimentació per a situacions d’emergència i voldríem que l’Ajuntament de Carlet també s’afegira a aquest conveni amb la cooperativa CONSUM que a Carlet compta amb dos supermercats” ha conclòs la portaveu de Compromís a Carlet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here