Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

EU espera una actuació “valenta” de la Comissió Taurina per eliminar les jonegades cadafaleres d’Algemesí

Esquerra Unida d’Algemesí, que any rere any, i ja en son prop de huit, ha vingut presentant mocions al plenari i donant suport al col·lectiu Folgança celebra amb moderat optimisme l’anunci fet per el president de la Comissió Taurina (serà la segona o tercera vegada) de posar a debat la possible supressió de les jonegades cadafaleres, un element de la festa que no aporta res i que sols representa la part més cruel i salvatge de una tradició que cal canviar i o eliminar.

Per Asensio García, regidor del grup municipal d’EU “ja fa temps que la corporació, i en el seu cas la junta de govern tindria que haver pres cartes en l’assumpte, i haver pressionat per la eliminació de les jonegades, al mateix que felicita i és congratula que altres partits s’hagin suma’t a la lluita contra la tortura animal. Les lamentables jonegades cadafaleres ens fan semblar com un poble sense sensibilitat cap els animals, i de similars característiques amb el Toro de la Vega o altres costums no per més tradicionals totalment inhumanes i contra tota ètica”.

També considera ‘que la Comissió taurina pot perdre un tren per canviar aspectes de la festa, a la que fa falta obrir-se i per això, EU considerà imprescindible disposar d’un recinte firal en condicions, que faça possible augmentar les casetes a persones i entitats amb independència de que disposen de cadafal. La festa com a setmana d’encontre i  explotant les aportacions gastronòmiques que és pot oferir en aquesta setmana tornarien integrar a molts algemesinencs en una festa més participativa’.

Comunicat EU Algemesí

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación