Deportes Sierra, 30 anys atenent els esportistes d’Alzira i de la comarca

0
470
Sierra junt a la filla Ester i la dona Mª Victoria

Fernando Sierra havia penjat les botes al finalitzar la temporada 1981-82, després de passejar el nom d’Alzira per molts camps de futbol de primera i segona divisió. A punt d’entrar en l’estiu de fa 30 anys, Sierra va pensar "el més relacionat amb la meua experiència és una botiga d’esports". I no s’ho va pensar dos vegades; pensat i fet.

 Assesorat per Pepe Gallach que regentava una sabateria esportiva al centre de la ciutat, l’ex-futbolista alzireny va triar un barri nou a les esquenes del camp d’Esports Venècia. Al carrer Pare Castells "només hi havien dos ó tres finques" recorda, però el va triar perquè "la gent que vivia era jove".

Apenes tres mesos després d’obrir l’establiment "ens va beneir l’aigua de la pantanada", pero la seua intuició i la insistència de l’assegurador, va ser la seua salvació.

Simpatia i professionalitat

En esta aventura comercial, Sierra va tindre, a més la sort, de contar amb una excel.lent venedora, la seua dona, Mª Victoria Palomares, que repartix simpatia i professionalitat a tots els que s’assomen a la botiga.

L’evolució de la roba i del material esportiu ha sigut molt fort en estos últims 30 anys; "fa 30 anys les camises eren de cotó i les botes de futbol de cuir, mentre ara la roba transpira molt més, no s’apega al cos amb la sudor com abans i les botes son, majoritàriament, sintètiques" diu el matrimoni.

Futbol i altres esports

La botiga, on es respira futbol per tots els racons, és també "multideporte", és a dir tenen material de diverses disciplines esportives, trofeus, medalles i segons concreta Mª Victoria, "sabatilles, banyadors de piscina i de platja i xancles, entre d’altres".

Sobre les prefrerències dels esportistes, Mª Victoria diu que "la moda i la publicitat influix prou en les vendes". Sierra adverteix que "influix sobre tot en els més jovenets que demanen les botes que utilitzen les figures i en canvi els més majors solen deixar-se aconsellar".

Bó, bonic i barat

Deportes Sierra conta amb una ampla cartera de clients procedents tant d’Alzira com d’altres municipis de la comarca, exemple de Riola, Albalat, Polinyà i Alberic. La relació preu-qualitat és el que més mira la gent a l’hor de fer la compra i el matrimoni coincidix; "ara la gent vol les tres bé: bò, bonic i barat".

Ester, la filla menuda, que ha estat calladeta, i que garantix la continuitat del negoci, assegura que ara les xiques "practiquen més esport que fa uns anys" i que fan majoritàriament "footing, gimnàs i natació". La filla major, Mª Victòria, tot i que de tant en tant els tira una maneta ha escollit un camí professional diferent a la saga dels Sierra, que vol deixar constància del "nostre agraïment a la clientela que ha confiat durant 30 anys amb nosaltres".

Publicitat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here