Sueca col·laborarà amb la Conselleria de Justícia en l’aplicació de les mesures judicials a menors infractors

0
214
Una de les activitats desenvolupades per un dels menors

Des del passat 12 de juny, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Sueca ha assumit el desenvolupament del “Programa d’intervenció i reinserció  social de menors i joves subjectes a mesures judicials de règim obert en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per al municipi de Sueca”, dependent de la Direcció General del Menor, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social.

A partir d’ara, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament intervindrà i tractarà directament amb els menors i joves del municipi que es vegen immersos en processos penals per la comissió d’accions tipificades com a delictes o faltes. Gràcies a això, millorarà la reeducació d’estos menors, ajudant-los a través de la realització d’activitats socioeducatives”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.

En concret, la primera fase i posada en marxa del Programa consistirà a atendre les mesures previstes en el règim obert i reinserció social que no impliquen internament del menor en un centre, sobre: tractament ambulatori; assistència a centre de dia; permanència durant el cap de setmana en el domicili; llibertat vigilada; convivència amb una altra persona, família o grup educatiu; prestacions en benefici de la comunitat; o realització de treballs socioeducatius.

La reeducació dels menors es du a terme gràcies a la coordinació de tots els departaments de l’Ajuntament i els serveis especialitzats de que disposa el municipi. Un exemple de les activitats socioeducatives que es ja s’han portat a la pràctica per alguns menors infractors, ha consistit a aprofitar l’interés pels grafits per a repintar les instal·lacions de la UPCCA.

De tot el treball realitzat, la persona encarregada del seguiment mantindrà informada la Direcció Territorial de Justícia i Benestar Social, del recurs utilitzat en cada cas, així com de la seua coordinació amb altres institucions i de l’evolució dels menors i joves atesos.

En la sessió plenària celebrada el passat 5 de juliol, es va acceptar per unanimitat l’adhesió al conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Conselleria de Justícia i Benestar Social i les Fiscalies de les Audiències Provincials d’Alacant, Castelló i València, per a formar part d’un programa de mediació en matèria d’intervenció socioeducativa, atés que, des de l’Ajuntament de Sueca, com a entitat col·laboradora, ja es du a terme l’execució de les mesures judicials al mig obert als menors de la nostra població.

La finalitat és proporcionar, dins de les nostres possibilitats i a requeriment de la Conselleria i de les Fiscalies, els millors recursos socioeducatius para cada un dels casos que ens siguen derivats en mediació. L’adhesió a este conveni no suposarà cap increment en el pressupost del nostre Ajuntament”, conclou Moncho.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here