EU-Algemesí proposa que l’Ajuntament destine els 120.000 euros per l’orgue de Sant Jaume a paliar l’atur

3
114
Orgue de la basílica de Sant Jaume d'Algemesí

Esquerra Unida d’Algemesí considera un despropòsit la proposta que vol presentar l’equip de govern al proper plenari per finançar per tercera vegada l’orgue de l’església de Sant Jaume. Ja en la legislatura del 2003 – 2007 es van destinar diners municipals a sufragar part del cost, i a l’anterior legislatura també es va fer una aportació considerable.

Potser que al final de tot l’ajuntament destine prop de 300.000 euros a sufragar el seu cost (més de 50 milions de pessetes), especialment en aquesta situació de crisi que estem vivem, en la que molts dels nostres veïns i veïnes han perdut el seu treball i no poden fer front a les hipoteques o fis i tot no poden planificar el seu futur ni els dels seus fills i filles.

Al darrer plenari del mes de maig, sols Esquerra Unida i PSOE es mostraren favorables a que l’església, com qualsevol altre ciutadà, pagarà  l’IBI, una xifra que rondaria els 80.000 euros al any, com ara presentar aquesta proposta. Asensio García creu ‘que presentar en aquest moments una proposta com aquesta es totalment una immoralitat i una presa de pel a la ciutadania’.

Comunicat d’EU-Algemesí.

3 Comentarios

  1. Enhorabona al poble d’Algemesí pel gran i important patrimoni artístic, cultural i històric del que és posseïdor. Aquest orgue mostra la categoria d’un poble. I Algemesí novament ha demostrat que la té.
    Felicitar a l’Ajuntament pel seu encert en la recuperació d’aquest orgue.

  2. Tal vegada no hagués estat necessari invertir aquests diners a construir l’òrgan d’Algemesí, si els anvantpassats ​​de l’ actual Esquerra Unida (avantpassats en allò ‘ideològic, és clar), no haguessin destruït l’òrgan fa 70 anys. D’altra banda, m’agradaria que algú d’Esquerra Unida em demostrés que construir òrgans no facilita que molta gent pugui treballar construint òrgans (els anomenats orgueners); que molta gent pugui treballar tocant els òrgans (els anomenats organistes), i que molta gent no pugui treballar en hostaleria, gràcies al fet que hi hagi gent que vulgui anar a Algemesí a escoltar a algú tocant l’òrgan. En tot cas enhorabona a Algemesí, per haver fet una gran obra.

  3. Estic d’acord amb l’adquisició de l’orgue, però per a la vostra informació, us diré que aquesta empresa es plantejà com una subscripció popular, cosa de beatos ja sabeu, a la qual s’afegiren per pressions lobbystes entitats privades i també, finalment, públiques. Ara resulta que la major part del finançament ha estat públic. Els beatos, com sempre, paguen ben poca cosa de la seua butxaca. Això ja ho sabem de sobra. Ho hem acabat pagant, principalment, els contribuents de la nostra butxaca. Mira que són espavilats (doctors té l’esglèsia). I nosaltres els contribuents, uns babaus que els regalem els diners sense més i sense res a canvi. Cada vegada és més necessària una separació entre esglèsia i estat. Seguim malgrat tot sent un estat confessional i nacionalcatòlic. Almenys, en el conveni s’hauria d’arreplegar una titularitat pública de la part o percentatge que les adminstracions públiques han posat. ¿Què menys que això?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here