Bromera inicia un ERO que afecta a més del 40% dels 30 treballadors de l’editorial d’Alzira

0
152

Instal.lacions de Bromera a Alzira

 

 
 
 

 

Josep Gregori torna a la direcció de Bromera

Per poder fer sostenible el projecte editorial de Bromera des del punt de vista econòmic, l’empresa ha iniciat un expedient de regulació d’ocupació temporal (ERO) que afectarà durant un any a una part de les empreses del grup.

Segons ha pogut averigüar Riberaexpress de fonts de Bromera, l’ERO afectarà a prop del 50% d’una plantilla integrada per una treintena de treballadors. L’expedient encara no està culminat a expensas de les negociacions que, a hores d’ara, manté la direcció de l’editorial amb algun empleat. Les mateixes fonts asseguren que "no hi ha cap comiat" i que els treballadors afectats per l’expedient "podrien ser rescatats cas que les circunstàncies milloren".

El Grup Bromera, format per Edicions Bromera, Algar i Animallibres, ha encetat un conjunt de canvis interns per acarar els nous reptes del sector editorial i de la crisi econòmica, a partir dels mateixos valors que han presidit la seua actuació durant els seus 26 anys de trajectòria. Així, manté un compromís ferm per la cultura, la llengua, l’educació i la literatura, però redimensionant el seu equip humà per adaptar-se a la complicada situació del context econòmic, que afecta de manera notable a l’àmbit cultural.

Gregori reprén la direcció del grup

Fruït d’aquesta reestructuració, Joan Llinares, fins fa poc Director Gerent de Bromera, deixa el seu càrrec, recentment, per emprendre projectes personals, després d’haver desenvolupat importants responsabilitats en institucions públiques i en la gestió del grup editorial. A partir d’ara, Josep Gregori, fundador de Bromera, reprén la direcció del grup, com a gerent i com a responsable de publicacions, per afrontar personalment el repte d’aquesta nova etapa.

Com és sabut, la venda de llibres a través de llibreries, així com les restriccions de les diverses administracions en l’adquisició de fons bibliogràfics, han provocat en els darrers anys una davallada important en la venda d’exemplars en Espanya que s’ha aguditzat durant els darrers mesos.

Disminució dels llibres de lectura

Altres causes que han condicionat la reorganització han estat la disminució generalitzada de la prescripció escolar de llibres de lectura, els efectes de la fallida de l’Arc de Berà i Moll (distribuïdores de Bromera a Catalunya i a les Illes respectivament), la dràstica reducció de les ajudes públiques a la producció editorial, etc.

L’editorial encara el futur més pròxim com un dels reptes més importants de la seua trajectòria. D’aquesta manera, el grup Bromera emprendrà també un seguit de mesures estructurals, estratègiques, de publicacions, etc. per ajustar-se a les noves exigències del mercat i recuperar l’empenta que l’ha caracteritzat en el seu treball de defensa de la nostra llengua, de la lectura i de la cultura en general.

El Grup Bromera ha treballat per ampliar i diversificar la seua oferta, oferint cada vegada més línies de publicacions, tant en paper com en suport digital, creant segells editorials en altres idiomes o diversificant els seus camps d’actuació amb l’objectiu de difondre la nostra cultura i  a la recerca de nous lectors i d’ofertes culturals i editorials. Des de Bromera s’han impulsat premis literaris, s’ha fomentat la lectura (entre altres amb la Fundació Bromera pel Foment de la Lectura) i s’han posat en marxa moltes iniciatives fructíferes per a la nostra societat. Bromera creu que justament en aquests moments, més que mai, és fonamental que des de tots els àmbits (educatiu, institucional, social, etc.) es done suport als llibres per mantenir viva la flama de la cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here