Xavier Ginés: «Comunicant la Revolta pretén ser una ferramenta per als moviments socials»

0
115

El  professor del Departament de Sociologia de la Universitat de Valéncia, Xavier Ginés (Castelló de la Plana, 1973) ha presentat esta nit a Alzira el seu treball d’investigació «Comunicant la Revolta» d’Edicions 96, una obra que «pretén ser una ferramenta per als moviments socials» segons l’autor. El llibre ha estat elaborat amb un bon grapat d’entrevistes amb periodistes de mitjans convencionals i alternatius valencians a més d’activistes de moviments socials.

Segons Ginés «aquest treball ens pot servir per fer un paral.lelisme dels moviments socials amb els mitjans alternatius», després de preguntar-se «perquè un país amb molts moviments socials aquestos no tenen la presència que els correspon en els mitjans convencionals». Un mitjans que considera «no són independents sinò dependents de partits ó empreses».

L’autor ha destacat la «nova forma de comunicació alternativa bassada en les xarxes socials» que al seu juí han «afavorit» moviments «tan plurals» com el 15-M.

En l’acte celebrat al Casino dels Carreters ha intevingut l’autor del pròleg, Rafael Chambó, profesor de Sociologia i membre del consell de RTVV.  Chambó ha aasegurat que «hi ha revolta i ue el mitjans de comunicació no estan a l’alçada». El sociòleg valencià ha resaltat la tasca de Xúquer Viu «un moviment social importantíssim per la seua feina de concienciar al país i a la Unió Europea per impedir la barbaritat de regar u rbanitzacipons i camps de golf «. Chambó també ha critica «l’intervencionisme del poder en els mitjans de comunicació valencians».

L’acte ha estat presentat pel regidor de Compromís per Alzira, Diego Gómez i organitzat per l’Associació Cultural Bloc de Progrés Jaume I.

Rafael Chambó durant la seua intervenció
El llibre ha sigut publicat per Edicions 96
Xavier Ginés durant la presentació del seu llibre

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here